Simon Mignolet: “Verschil tussen Club en Genk is klein”

Simon Mignolet had tegen Genk niet veel werk op te knappen, maar incasseerde wel twee tegendoelpunten. Na de rust moest de Limburger amper nog een bal pakken en zag hij hoe Club alsnog de situatie kon ombuigen.

Text: 

“We wisten op voorhand dat dit een grote wedstrijd zou worden. De nummers één tegen twee, met twee ploegen die vlot scoren. Wij scoorden vroeg in de wedstrijd, nadien prikte Genk twee keer tegen. Onze ervaring hielp daar om kalm te blijven, om opnieuw dat doelpunt te zoeken en uiteindelijk te winnen. Dat hebben we ook gedaan. Het verschil tussen Club en Genk is klein. Ze hebben veel talent en goede spelers. Fysiek waren we de laatste twintig minuten sterker. Ik ben tevreden, want het was belangrijk om deze match te winnen. De twaalf punten voorsprong was het doel en daar zijn we blij mee.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Club boog de laatste twee wedstrijden een achterstand om in winst. “Je moet kalm blijven op zo’n momenten en we hebben de kwaliteiten om terug te keren in de match. Dat hebben we nu twee keer getoond, woensdag tegen Oostende en ook vandaag. We hebben een goede zaak gedaan deze week, ondanks de tegendoelpunten. Als je tegen een ploeg als Genk speelt, dan weet je dat ze kansen zullen krijgen. Ze hebben er slechts drie of vier gehad, dat is al goed. En ja, we kunnen werken aan de tegendoelpunten. Vandaag was het doel gewoon winnen en dat hebben we gedaan.” (KN)

Related articles