zondag 15 mei 2022 16:45

Simon Mignolet: “Volgend jaar sta ik er opnieuw”

Na afloop werd Simon Mignolet verkozen tot MOTM. De doelman speelde een cruciale rol in de nieuwe landstitel van Blauw-Zwart. De Limburger haalde een erg hoog niveau in de Champions’ play-offs en was ook vandaag weer van cruciaal belang voor Club.

“Ik ben heel erg blij dat we het geflikt hebben. Ik weet dat ik belangrijk moest zijn vandaag en dat het 1-0 staat aan de rust door enkele belangrijke reddingen. Tijdens de rust heb ik de jongens bij elkaar moeten roepen, want in de eerste helft wonnen we amper duels en tegen Antwerp kan je niet winnen zonder duels te winnen. Je weet dat de ballen in de box gaan komen als ze spelen met Samatta en Frey. In eerste instantie moet je dan duels winnen, en dat heb ik dan ook gezegd. We reageren goed door dat in de tweede helft wel te doen en dan zie je dat de kwaliteit die we hebben rondlopen voor het verschil zorgt. In de eerste helft moest ik er zijn en in de tweede helft moest ik enkel lange ballen in de box verwerken. Ik kan helpen met reddingen, maar tijdens de rust was ik nog veel belangrijker.” 

Simon Mignolet
Simon Mignolet

“Ik ben van nature niet iemand die veel roept op mijn verdediging, maar iedereen was een beetje onder de indruk van de omstandigheden. Er valt een titel te winnen en dat moet je zelf afdwingen. Met veel jonge spelers is dat niet gemakkelijk, dus ik ben heel erg blij dat we dat tijdens de rust hebben kunnen rechtzetten. Iedereen speelde opnieuw voetbal en won duels en dan zie je dat we de betere ploeg zijn.”

“De honger is nog groot. Ik heb nu drie titels op rij, maar de beker heb ik nog niet gewonnen. Dat is iets wat ik nog wil. Een titel vieren met fans was iets wat ik ook nog wilde, nadat dat twee keer op een speciale manier gebeurde door corona. Ik ben dan ook blij dat we de titel nu met hen kunnen vieren. Drie op een rij wil niet zeggen dat ik er geen vier op een rij wil. Ik zal er volgend jaar opnieuw staan om opnieuw iets te winnen. Ik kende een moeilijke periode, maar dan moet je door die zure appel bijten en tonen hoe hard je iets wilt. Voor mezelf ben ik blij dat dat is gelukt, al interesseert het me niet wat anderen over mij denken.” (BD)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in