Simon Mignolet: “We gaan voluit voor de finale”

Simon Mignolet moest amper een paar ballen pakken, maar het grootste gedeelte van de wedstrijd kon hij rustig toekijken. De doelman stelde vast hoe zijn collega aan de overkant Anderlecht lange tijd in de wedstrijd hield.

Text: 

“Ons plan was om hier snel te starten om snel een doelpunt te prikken. Maar Hendrik Van Crombrugge haalde hier met behulp van al zijn ledematen kans na kans uit zijn goal. Je weet dat het hier dan nog moeilijk kan worden. Het was immers belangrijk voor Anderlecht om via de beker nog iets van hun seizoen te maken. Maar iedereen is gedisciplineerd ook zijn verdedigende taken blijven uitvoeren. De jongens zijn rustig gebleven, en na de koffie klaren we hier met een snel doelpunt al bij al eenvoudig de klus.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Dankzij deze zege stoot Club Brugge door naar de halve finale. “Nu krijgen we Zulte Waregem als volgende opdracht in de Beker. We moeten zorgen dat we in die duels opnieuw ons hoogste niveau halen, want ze zullen op en top gemotiveerd zijn. Wij willen echter in elke competitie mee spelen om de prijzen, dus ook in de beker gaan wij voluit voor de finale. Moeilijk zal het altijd zijn, maar we moeten vertrouwen hebben in eigen kunnen. Al het hele seizoen volgen de wedstrijden zich in snel tempo op. Dat is leuk, want dat betekent dat we goed bezig zijn. De coach heeft een ruime kern ter beschikking en gebruikt die ook goed, zodat iedereen die opeenvolging kan blijven verteren.” (KV)

Related articles