zondag 24 april 2022 16:45

Simon Mignolet: “We moesten beter starten dan vorig jaar”

Simon Mignolet zag Club veel duels winnen in een intense wedstrijd tegen Antwerp. Dankzij een doelpunt van Buchanan pakte Blauw-Zwart de verdiende drie punten. Zelf kreeg Mignolet niet veel werk op te knappen, maar hij was uiteraard blij dat hij de play-offs kon beginnen met een clean sheet.

“Het begin van de wedstrijd was nogal intens. Er waren veel duels waardoor het spel redelijk vertraagd werd. De ingesteldheid van Antwerp was om op een gelijkspel te teren en op counter iets te forceren. Ze wilden ons niet veel ruimte geven om te voetballen. Het is dan belangrijk om niet op een 0-0 te blijven steken of een counter tegen te pakken. Drie punten om de Champions’ play-offs te starten, daar ben ik en heel Club Brugge tevreden mee. Ik denk dat de bal lichtjes afweek, maar het maakte niet zoveel uit. De bal ging tegen de netten en daar ben ik tevreden mee. We hebben onze job gedaan en we zien wel wat het resultaat is in de andere wedstrijd. Het is slechts de eerste stap, maar het is nog niet beslissend.”

Club begint met een driepunter en zet nu vol druk op Union. “We wisten dat we beter moesten starten dan vorig jaar. Dat was duidelijk, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. We moeten nu vol aan de bak en honderd procent focus houden. Zoals vandaag, niet enkel mooi voetbal maar ook duels winnen. Sta je voor, dan zijn de play-offs geen geschenk. Sta je achter, dan krijg je een tweede kans om kampioen te spelen. Mentaal is het wel een makkelijkere positie.” (KN)

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in