zondag 23 januari 2022 16:00

Simon Mignolet: “We moeten iets efficiënter zijn”

Simon Mignolet zag een heel efficiënt Standard in de omschakeling waardoor Club tevreden moest zijn met een gelijkspel. Blauw-Zwart laat zo na om extra druk te zetten op Union.

“Standard prikte in de omschakeling, dat was ook de enige manier waarop ze gevaarlijk konden zijn. Toch tot wanneer wij met tien man kwamen. We waren gedurende de hele wedstrijd wel de betere ploeg, na de rode kaart kwamen ze met powerplay op het einde. We speelden een goede match, maar we gaven iets te gemakkelijk kansen weg in de omschakeling. Hierdoor kwamen we twee maal op achterstand en dan was er nog die fase op het einde. Dan moet je tevreden zijn met een punt. Het is niet gemakkelijk om hier punten te pakken, kijk naar de afgelopen jaren.”

 

In de slotfase stond Clinton Mata Mignolet nog bij in doel door een derde treffer van Standard uit het doel te weren. “Ik heb het zelf niet gezien want Mata stond achter mij. Het was een flipperkast even en de bal gaat er gelukkig niet in via de paal. Hij gooit altijd zijn lijf en leden voor de bal. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt met hem.”

 

Net als in de heenmatch, liet Club punten liggen tegen Standard. “Het kon evengoed zes punten zijn tegen Standard. We verliezen twee punten. We zijn in de achtervolging en we willen drie punten pakken. We speelden een goede wedstrijd, maar het doelpunt valt in de omschakeling. Na rust wil je terug dominant spelen en maak je het jezelf weer moeilijk. We mogen tevreden zijn met de manier van voetballen en de kansen die we hadden. Natuurlijk moeten we iets efficiënter zijn. Tegengoals hoort bij het voetbal, het puntenverlies is het ergste. Dit jaar gebeurde het al teveel. Zelfs met twee tegendoelpunten hadden we ook kunnen winnen.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in