Simon Mignolet: “We moeten ons optrekken aan dat eerste punt”

Simon Mignolet toonde nog maar eens zijn waarde voor Club. Het was even voorbij het halfuur toen Ryan Babel alleen op hem afkwam, maar de Brugse doelman gaf geen krimp. Zo bleef het 0-0 en daar kon de Brugse goalie achteraf best mee leven.

Text: 

“We moeten zeker niet flauw doen, maar ik denk dat we zeker minstens even sterk zijn als onze tegenstander van vanavond”, begon de Limburger zijn perspraatje. “Maar dan is het natuurlijk spijtig dat we met de kansen die we zeker gehad hebben dit niet konden omzetten in drie punten. Galatasaray is een heel sterke ploeg, ik denk dat jullie dat ook wel gezien hebben, maar vanavond waren ze te pakken. Het heeft jammer genoeg niet mogen zijn. Ik denk dat je kan zeggen dat bij ons enkel de efficiëntie ontbrak. Desondanks moeten we ons toch optrekken aan dat eerste punt. Het konden er drie zijn, maar tegen een dergelijke tegenstander 0-0 gelijk spelen is zeker ook niet slecht.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Zondag speelt Club de topper tegen Anderlecht en binnen twee weken volgt al de volgende Champions League-opdracht tegen Real Madrid. De topwedstrijden volgen elkaar vlug op. “Vandaag was het voor enkele ploegmaats de eerste keer dat ze op het allerhoogste niveau mochten aantreden en daar moeten ze uit leren. Kansen creëren is één ding, afmaken is de volgende stap. Dat moeten die jongens meenemen na dit duel en blijven werken op training om straks nog beter te doen. Zoals je zegt, komende zondag komt Anderlecht naar Brugge en ook dan moeten we geconcentreerd aan die wedstrijd beginnen. Dan zien we wel wat het resultaat zal zijn.” (FDC)

Related articles