Simon Mignolet: “We zijn niet verzopen op dit veld, letterlijk en figuurlijk”

Simon Mignolet pakte uit met enkele knappe reddingen en leverde een sterke prestatie. De doelman was na de match tevreden over de partij, zowel van zijn eigen match als die van zijn teamgenoten.

Text: 

“Het was felbevochten, maar een punt is hier een goede zaak. Al hadden we ook kunnen winnen. Op basis van de kansen is dit wel een terechte uitslag. Toen het 1-1 werd, hebben we niet gepanikeerd. Dat deden we op Antwerp wel. We zijn niet verzopen op dit veld, letterlijk en figuurlijk, want het lag er barslecht bij. We bleven voetballen en kregen zelfs nog kansen om te scoren. Dat vind ik wel frappant, omdat we ten eerste donderdag hadden moeten spelen en ten tweede op dit veld moesten spelen wat het fysiek extra lastig maakt.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

De Limburger was niet enkel tevreden over de match van vandaag, maar ook over de prestatie van deze seizoenshelft. Club telt een voorsprong van negen punten, al kan Antwerp die marge nog verkleinen. Mignolet denkt daar echter het zijne van. “Antwerp gaat niet winnen, STVV gaat een goede zaak doen. Nee, we moeten vooral naar onszelf kijken en zo blijven doorwerken. Er komt sowieso nog een halvering van de punten door de play-offs. Dit punt stelt dus niet superveel voor, maar drie punten hier hadden er ook slechts anderhalf geweest en daar heb ik het persoonlijk lastig mee.”

 

Mignolet sloot af met een pluim op de hoed voor zijn collega-doelman aan de overkant en liet ook zijn eigen knappe save op de poging van Kums niet onbesproken. “Kaminski en ik hebben beiden een goeie match gespeeld. Ik denk dat we allebei zekere goals voorkomen hebben. Ik ben vooral blij dat ik het team heb kunnen helpen met de redding op Kums zijn schot. Op basis van de kansen die we beiden gehad hebben, vind ik het een terechte uitslag.” (JDN)

Related articles