Simon Mignolet: “Woensdag gewoon weer alles geven”

Ondanks de aanhoudende dreiging van LASK beleefde Simon Mignolet een vrij rustige avond in Linz. In zijn vijfde wedstrijd voor Club hield de doelman al voor de vierde keer de nul.

Text: 

“We wisten voor aanvang van de wedstrijd al dat LASK vanaf de eerste minuut heel hoog druk zou zetten. Toch waren we in het begin vrij verrast door hun aanhoudende aanvalsgolven. Gelukkig was de eerste gevaarlijke poging van Club meteen raak en veroverden we een mooie uitgangspositie dankzij de penalty. Voor de rest was het vooral negentig minuten vechten en de nul proberen houden. Een tweede doelpunt was zeker nog mogelijk, maar ik denk dat dit een uitstekend resultaat is.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Mignolet koos enkele weken geleden nog expliciet voor Club met het oog op de Champions League-kwalificatie. Na de zege van vandaag staat Blauw-Zwart met één been in de poulefases, maar de doelman beseft dat de terugwedstrijd in Jan Breydel allesbehalve simpel wordt. “We hebben vandaag gezien hoe sterk Linz voor de dag kwam. Ze zijn sterk in de duels en zetten hoog druk. Club moest vandaag negentig minuten lang rekenen op elf vechters op het veld.  LASK heeft volgende week niets te verliezen en zal vanaf het begin alle registers opentrekken. Wij moeten woensdag net zoals vandaag gewoon weer alles geven.” (SFK)

Related articles