zondag 6 februari 2022 17:00

Simon Mignolet: ”Beter gespeeld dan woensdag”

Club Brugge kon geen verlengstuk breien aan de 0-1 zege op AA Gent in de Croky Cup. Simon Mignolet hield ditmaal geen clean sheet. Gent kon op counter twee doelpunten scoren, waardoor Blauw-Zwart uiteindelijk met 1-2 verloor.

“We speelden een betere wedstrijd dan in de midweek", aldus de Brugse doelman. "We controleerden de match en hadden meer grip maar vooral in de eerste helft hebben we te weinig kansen gecreëerd om Gent aan het wankelen te brengen. We gaven eigenlijk niets weg, maar we liepen op een counter. Bij de rust hebben we bijgeschakeld om die achterstand goed te maken, maar we beginnen slecht aan de tweede helft. We kregen daar gelukkig geen goal tegen, maar die kwam er later alsnog op counter. Het deksel op de neus en dan wordt het een moeilijke namiddag.”

Het was een totaal ander spelbeeld dan de bekerwedstrijd enkel dagen eerder. “We proberen meer de bal te behouden en dan lijkt het naar de buitenwereld altijd wat trager en lakser. We wilden vooral de wedstrijd meer controleren zoals in de bekermatch. We behaalden de afgelopen weken vier clean sheets en konden iets makkelijker winnen. Vandaag opnieuw, indien we meer kansen creëerden in de eerste helft dan zou Gent meer wankelen. Dan konden ze zo niet counteren.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Union loopt intussen verder uit in het klassement. “Ik ben niet bezig met de punten en het klassement, we zijn gewoon bezig met onszelf. Als je in de achtervolging bent, dan moet je ervoor zorgen dat je zelf je punten pakt. Dat hebben we vandaag nagelaten, dat moet net veranderen. Er zijn achttien punten te winnen in de Champions' play-offs. Ik hou niet van rekenen, dat is nog veel te vroeg.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in