donderdag 10 november 2022 00:00

Simon Mignolet: "Belangrijkste is dat we doorgaan"

Blauw-Zwart kende een lastige avond bij Patro Eisden Maasmechelen. Simon Mignolet hield Club net voor het einde van de wedstrijd recht met een goede reflex.

“Ik had voorspeld dat het moeilijk ging worden. Dat weet je als je naar hier komt en het publiek erachter gaat staan. We gaan gelukkig door en dat is het belangrijkste.”

Club slaagde er niet in de doelman van Patro tot grote reddingen te dwingen. “De match verliep erg moeizaam voor ons, met weinig kansen tot gevolg. We weten dat het niet geweldig was en we weten dat het beter moet en daar werken we elke dag aan. We probeerden de gaatjes te vinden, maar als je in een match als vandaag niet vroeg scoort en zij worden gevaarlijk op de counter, dan maak je het jezelf moeilijk natuurlijk.”

Hij ging verder op zijn elan: “Je weet dat het mentale erg belangrijk is. Het is niet gemakkelijk om naar Patro te komen waar je alles te verliezen hebt in tegenstelling tot de tegenstander. Eruit gaan was mentaal nog moeilijker geweest. Het belangrijkste is echter dat we er nog in zitten zodat we nu aan dat mentale kunnen werken, aan het feit dat je in zo’n wedstrijden het hoofd koel moet houden.”

Bijna ligt het voetbal voor Blauw-Zwart even stil door het WK. “Zondag wacht de match tegen Antwerp. Nog één match te gaan en dan hebben we tijd om aan de nodige zaken te werken.”

Met een cruciale redding in de allerlaatste minuten hield Mignolet Blauw-Zwart in het bekertoernooi. “Ik doe mijn job, ook met die belangrijke reddingen. Ik heb al vaker gezegd dat ik die beker absoluut wil winnen, dus als ik dan mijn steentje kan bijdragen, ben ik tevreden.”

Man van de match was Noa Lang met zijn twee goals tijdens de verlengingen. “Noa is een enorm goeie en rustige jongen. Vandaag toont hij met zijn twee goals dat hij belangrijk kan zijn voor ons, dat is het voornaamste.”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in