donderdag 4 maart 2021 23:45

Simon Mignolet: "Dit had niet zo hoeven te eindigen"

Simon Mignolet had in deze kwartfinale van de Beker van België weinig werk op te knappen, maar de Brugse goalie speelde wel nog een belangrijke rol in de slotfase. Okereke trapte de gelijkmaker in doel, maar scheidsrechter Verboomen keurde het doelpunt af wegens vermeend handspel van de doelman bij deze fase.

"Ik heb intussen de beelden gezien", gaf Simon Mignolet mee na de wedstrijd. "Ik raak blijkbaar licht de bal met de hand na een kopbal van Denswil. Met eer en geweten weet ik niet dat dit gebeurd is. Daar blijf ik bij. Dat zal ook moeilijk geweest zijn om dat te zien. Maar ik heb ook beelden gezien dat het eerste doelpunt ook buitenspel is."

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Na die bewuste fase sprak de Limburger nog even met scheidsrechter Verboomen. "De ref vertelde me dat hij zag dat ik de bal met de handen raakte. Ik vertelde hem een paar keer dat het niet zo was. Ik kan begrijpen dat hij dat niet op mijn woord moet beslissen. Er volgde wat tumult op het veld en aan de zijlijn. Dan wordt het doelpunt goedgekeurd, ik loop terug naar mijn doel. Daarna zie ik de scheidsrechter naar de grensrechter gaan en wordt het opnieuw afgekeurd. Ik weet niet wat er gezegd geweest is. Dan is het spijtig dat je in zo’n beladen wedstrijd op het hoogste niveau in België zonder VAR speelt, met de huidige middelen die we hebben. Het is niet omdat men geen camera’s heeft in andere matchen, dat men ze hier niet kan inzetten. We weten welke toegevoegde waarde dat heeft. We moeten goed beseffen dat bij een wedstrijd Standard - Club Brugge, onafhankelijk van welke beslissingen er gemaakt moeten worden, dat de scheidsrechter het moeilijk genoeg heeft en dat die op het hoogste niveau alle middelen nodig heeft die er bestaan. Ik kan niet begrijpen dat die niet aanwezig is en ik vind daar geen reden voor. Men moet mij dit niet proberen uit te leggen, want ik denk niet dat de reden uit te leggen valt. Simpel."

 

Voor Club rest er nu enkel nog de competitie, maar de doelman verwacht wel dat de nodige conclusies uit deze match getrokken worden. "Het is spijtig dat we uit twee competities liggen waarin we grote doelstellingen hadden. We zijn er uit, we kunnen niet meer verder. Vandaag onterecht. Ik denk dat we donderdag meer in de spiegel moeten kijken. Vandaag ook, want we hebben geen doelpunt gescoord en iets te weinig kansen gecreëerd om aanspraak te maken op een overwinning. Maar tegelijkertijd hadden we niet mogen verliezen. Het had niet moeten eindigen zoals het geëindigd is. Het heeft een wrange nasmaak. Morgen zal het moeilijker zijn om de analyse te maken. Het zal eerder een gevoel blijven: wat als ... Vandaag liggen we uit de Beker met iets dat we niet konden controleren. Dat is de lijn die we eronder moeten trekken. Wij zullen onze analyse maken, maar ik denk dat er andere mensen ook hun analyse moeten maken over hetgeen wat beter kan." (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in