zondag 31 juli 2022 18:30

Simon Mignolet: "Het was niet makkelijk voetballen"

Een sterke Mignolet hield Blauw-Zwart lang recht, maar de goalie kon niet voorkomen dat Eupen de drie punten thuishield tegen Club.

"Ik denk dat we een slechte wedstrijd spelen. Dan kom je 1-0 achter en kom je nog terug, maar dan kom je opnieuw achter en wordt het een moeilijke wedstrijd tegen Eupen op een klein veld. Ik denk dat we de tweede helft zelf tegen tien man niet de kansen bij elkaar hebben kunnen spelen om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Het is dan ook een verdiende overwinning voor Eupen. Dat is heel erg zuur en zijn we niet tevreden mee en daar moeten we mee aan de slag.”

In de tweede helft speelde Club lang tegen tien spelers van Eupen, maar dat maakte het niet makkelijker voor Club.
"Het is 2-1 en zij vechten natuurlijk voor hun leven. Iedereen trok terug en posteerde zich voor de box en dan is het niet makkelijk voetballen en wordt het nog moeilijker. Zoals ik al zei hebben we niet de kansen gecreëerd om doelpunten te maken. Een paar halve voorzetten zijn onvoldoende om gevaarlijk te kunnen zijn tegen Eupen, een team dat thuis 2-1 voorstaat en vecht voor hun leven. Dan is het heel erg moeilijk om de ban te breken. Als we de 2-2 maken gaan we er misschien nog over, maar vandaag speelden we te weinig klaar om aanspraak te maken op meer."

Tot slot weet Mignolet dat het beter moet. "Twee doelpunten incasseren is niet goed, en dan moet ik nog een aantal reddingen doen. Uiteraard ben ik daar niet blij mee. Dat is iets wat zeer snel moet veranderen, want als Club Brugge zijnde moet je zorgen dat je niet veel doelpunten incasseert en stabiel bent en pas dan kan je wedstrijden winnen. Dat is iets waaraan we de komende weken moeten werken", aldus Mignolet.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in