SJSP Campus Weststraat wint 12e editie Club Brugge Cup!

Op woensdagmiddag 24 april organiseerde de Club Brugge Foundation opnieuw de Club Brugge Cup. Inmiddels al de twaalfde editie! Zoals elk jaar namen 32 schoolploegen uit Brugge en buurgemeenten deel aan de Club Brugge Cup. Naast voetbal stonden Fair-Play, respect én 'No To Racism' centraal!

Op een warme lentemiddag kreeg Club Brugge leerlingen uit de derde graad van het basis- en buitengewoon onderwijs over de vloer. 32 teams moesten het op de twaalfde Club Brugge Cup opnemen tegen elkaar. Elke ploeg moest minstens 2 meisjes afvaardigen om zo het vrouwenvoetbal te promoten.

 

De aftrap vanmiddag werd gegeven door niemand minder dan Brandon Mechele & Dion Cools! Het werd een leuke en sportieve namiddag op de Brugse oefenvelden. De finale werd gespeeld door SJSP Campus Weststraat en SASK. Uiteindelijk trok SJSP Campus Weststraat aan het langste eind. Zo mogen ze Club Brugge vertegenwoordigen op de nationale Schools Cup van de Pro League op zaterdag 25 mei 2019 in het Schierveldestadion van KSV Roeselare!

 

Naast het sportieve deel van het tornooi, was het eerlijk en met respect spelen ook een belangrijke factor. Een Fair-Play trofee werd daarom uitgereikt. Ploeg De Vaart 2 van Bassischool De Vaart uit Moerbrugge mocht deze beker woensdagmiddag in ontvangst nemen. Ook racisme werd uitgelicht. Elke ploeg speelde met het opschrift 'No Sweat, No Glory, No Racism' op hun voetbaltruitjes. Naast de Fair-Play trofee werden er ook nog een supportersbeker en een trofee voor het beste maatschappelijk project uitgereikt.

 

De supportersbeker wordt uitgereikt aan de supportersgroep die het meest aanwezig is op vlak van aantal, originele spandoeken, aanmoedigen, etc. Deze trofee ging dit jaar naar de supporters van Basisschool Het Palet uit Brugge!

 

Wij, als Club Brugge Foundation, willen het sociaal engagement van de leerlingen stimuleren. Daarom roepen we elk jaar op om als klasgroep een sociaal project uit te werken. De trofee voor het beste maatschappelijke project gaat naar de school met het beste ontwerp! Deze editie nam POI De Steiger de trofee mee naar huis. Hun project draaide rond de Levensloop Koksijde-Oostduinkerke. Voor het zesde jaar op een rij engageren ze zich voor de actie 'Levensloop'. Ze zamelden dit jaar al reeds €1.105 in én over alle jaren heen kon POI De Steiger al een kleine €10.000 storten!

 

De reacties op en rond de oefenvelden waren alvast lovend over de verschillende initiatieven op de Club Brugge Cup. "Deze familiale namiddag leunt dicht aan bij het DNA van Club.", aldus meester Günther van Basisschool De Vaart uit Moerbrugge  "Onder meer de Fair-Play beker en de trofee voor beste maatschappelijke project leren de deelnemende kinderen waar voetbal rond draait. Maar ook het minimum van twee meisjes per ploeg maken de leerlingen bewust dat voetbal niet enkel voor jongens is."

Club Brugge Cup 2019

Related articles