Spelersvoorstelling op de Fandag

Tijdens de jaarlijkse Fandag van Club Brugge is het voor velen vooral uitkijken naar de spelersvoorstelling. Bekende en nieuwe gezichten betreden dan voor het eerst het veld na een paar weken zomervakantie. Ook dit jaar zaten duizenden fans klaar om de spelers te verwelkomen in het nieuwe seizoen.

Text: 

Onder begeleiding van Leo Van Der Elst werden alle spelers één voor één het veld opgeroepen om zich te tonen aan de massaal aanwezige fans. Als eerste was het de beurt aan de doelmannen. Onder een daverend handgeklap kwamen ze de fans groeten. Extra aandacht ging natuurlijk naar de nieuwe Kroatische doelman Karlo letica. "We werkten hard op trainingskamp en ik kan niet wachten om aan het echte werk te beginnen”, aldus de Kroatische reus.

 

Karlo Letica, doelman Club Brugge
Spelersvoorstelling op de Fandag

Vervolgens was het de beurt aan de verdedigers. Brandon Mechele, eeuwige rots in de branding, kreeg de decibels net iets hoger de lucht in. Daarnaast kregen ook Clinton Mata en Luan Peres de handen vlot op elkaar. Mata liet alvast optekenen dat alles vlot verloopt met de revalidatie. “Waarom ik voor Club Brugge koos? Omdat het de grootste club van het land is.”

 

De middenvelders dan, zij werden voorafgegaan door Nakamba en Vanaken, die het stadion bijna uit zijn voegen deden barsten. Nieuwelingen Mats Rits en Siebe Schrijvers gaven meteen een dubbel interview. “Het was een pittige voorbereiding, maar ik heb er toch van kunnen genieten”, aldus Schrijvers. “We maakten veel plezier op training en het was dan ook een zeer aangename voorbereiding. Ik heb alvast hoge verwachtingen voor volgend seizoen. We willen minstens even goed doen en de Champions League is natuurlijk het mooiste wat je als voetballer kan meemaken.” Bij Mats Rits werd vervolgens gepolst naar zijn droomloting voor het kampioenenbal. “Moeilijk te zeggen. De typische grote namen spreken me alvast aan. Real Madrid of Barcelona zouden wel héél mooie affiches zijn.”

 

Na de middenvelders volgden de aanvallers, met jongelingen Openda en Vlietinck op kop. Publiekslievelingen Refaelov en Vossen werden onder luid applaus verwelkomd door het publiek. Danjuma sprak voor het eerst de supporters toe en had het over zijn eerste indrukken bij Club. “Het was een zwaardere training dan ik gewoon ben, maar we  hebben vooral goed gewerkt. We gaan volgend seizoen opnieuw voor het kampioenschap.”

Spelersvoorstelling op de Fandag
Spelersvoorstelling op de Fandag
Text: 

Toen ontbrak natuurlijk nog één iemand: Gouden schoen en aanvoerder Ruud Vormer. Die kwam onder de bekende “Ruud Ruud Ruud”-gezangen het veld op en kreeg een staande ovatie. “Ik genoot van mijn drie weken vakantie, maar ik ben er toch echt klaar voor hoor”, aldus de kapitein. “We hebben goed getraind en ik heb er weer zin in.” Toen volgde de pijnlijke vraag. “Of ik het WK gevolgd heb? Grapjas! Natuurlijk! Het is genieten van België en ik hoop dat ze de finale halen.” Vooruitblikken naar volgend seizoen, deed Vormer ook. “We gaan voor het hoogst haalbare en willen punten pakken in de Champions League. Barça of Madrid lijken me leuke matchen.”

 

Uit handen van een CLUB 1891 member kreeg Vormer ten slotte de Blauwe Schoen overhandigd, als beloning voor zijn overwinning bij de verkiezeing van Proximus Player of the Year afgelopen seizoen.

 

Als laatste was het aan de technische-, medische en coaching staff om het veld te betreden. Een oorverdovend applaus begeleidde Ivan Leko naar de microfoon van Leo Van Der Elst. De Coach van het Jaar kreeg iedereen recht en had het over de afgelopen weken. “Het was een mooie vakantie na het kampioenschap, maar nu hebben we een nog groter objectief: voor het tweede jaar op rij kampioen van België worden.” Natuurlijk kwam ook bij onze Kroatische coach het WK voetbal ter sprake. “Kroatië-België zou een prachtige finale zijn. Als ik moet kiezen? Dan hoop ik toch op een 2-1 overwinning voor Kroatië”, aldus Leko.

 

“Onze ambitie voor volgend jaar bestaat eruit om er alles aan te doen om opnieuw kampioen te worden. We hebben er de kwaliteit voor in huis. Alles is aanwezig om opnieuw ambitieus te zijn.”  Leko stond er tot slot op de fans te bedanken voor hun onaflatende steun vorig jaar. “We willen jullie graag bedanken voor de steun afgelopen seizoen. Jullie zijn heel belangrijk geweest in het behalen van de titel.” De rest van het interview ging onverstaanbaar aan ons voorbij, aangezien er een “Ivan Leko’s Bruges Army” ingezet werd vanop de tribunes.

Related articles