dinsdag 3 mei 2022 17:00

Spetterend eindevent van Scoren voor Gezondheid

Voor 220 leerlingen (9-12 jaar) en leerkrachten stond vandaag les 15, de laatste les van Scoren voor Gezondheid, op het programma. Net zoals tijdens het Kick Off event zakten de deelnemende scholen af naar het Jan Breydelstadion voor een spetterend en sportief slotevenement. Dankzij partner Evian bleven alle deelnemertjes een hele voormiddag gehydrateerd.

Afsluiten in stijl

Met veel succes hebben 220 leerlingen dit schooljaar de 15 gezondheids- en bewegingslessen van Scoren voor Gezondheid afgewerkt. Alles begon op het Kick-Off evenement in september in het Jan Breydelstadion. Toen kregen de leerlingen enkele sporttests voorgeschoteld en deze combineerden ze met verschillende leuke spelletjes in de Funzone. Tijdens de lessen kwamen dan weer tal van nieuwe onderwerpen aan bod zoals een gezonde brooddoos, voldoende hydratatie, waarom fruit en groeten belangrijk zijn... Belangrijke lessen die ze danzij de motivatie van onze spelers maar al te graag volgden. Ruud Vormer, Hans Vanaken, Ellen Martens, Tine Schryvers of Charles De Ketelaere, al onze spelers moedigden de leerlingen met heel veel plezier aan. Want zij weten als de beste hoe belangrijk het is om een gezonde levensstijl aan te nemen.

Om dit project in stijl af te sluiten, werden alle 220 leerlingen opnieuw uitgenodigd aan het Jan Breydelstadion voor een spetterende afsluiter. Onder een stralende zon gingen de leerlingen de challenge aan om de resultaten van hun sporttests te verbeteren en zo aan te tonen dat ze fitter en gezonder zijn gaan leven dankzij dit project, Scoren voor Gezondheid. Uiteraard werd er ook een funzone voorzien, met springkastelen en spelletjes, waar ze al hun resterende energie kwijt konden. En als kers op de taart kregen ze een rondleiding doorheen het Jan Breydelstadion waar ze konden binnenkijken in de kleedkamers van de spelers, de fitnessruimte en veel meer. Tussendoor kon iedereen genieten van een heerlijke appel. 

Arno C., één van de leerlingen die deelnam aan het project: "Ik speel zelf voetbal bij Westkapelle, dus sporten ligt me echt. De sporttests vond ik de leukste lessen, vooral deze in het Jan Breydelstadion! Ik ben dan ook een grote Club supporter. Binnenkort wil ik nu ook starten met atletiek." 

Enkele leuke impressies van de dag kan je vinden op onze Facebookpagina.

Europees project

Het project "Scoren voor Gezondheid" is onderdeel van een Europees project "Scoring for Health", een project waaraan meerdere Europese voetbalclubs deelnemen, georganiseerd vanuit EFDN (European Football for Development Network). Dit netwerk bestaat uit meer dan 70 professionele Europese voetbalclubs met elk hun community-werking. Het project wordt medegefinancierd door het Erasmus + progamma van de Europese Commissie.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in