Sportief Scoort! met succes afgerond op Club Brugge

Gisteren werden de jongeren van het Zeepreventorium in De Haan beloond voor hun inzet van de voorbije weken. In januari werden ze uitgedaagd door een aantal spelers van Club Brugge om gezonder en vooral sportiever te leven. Als beloning genoten ze gisteren van een leuke namiddag op Club Brugge.

Het Zeepreventorium

Het Zeepreventorium in De Haan is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Naast obesitaspatiënten zijn er ook jongeren met complexe medische aandoeningen. Zo kunnen diabeten, astmapatiënten en mucoviscidosepatiënten hier terecht. Binnen het Zeepreventorium leren deze jongeren op een geschikte manier omgaan met hun chronische aandoening in het dagelijkse leven. Club Brugge Foundation besloot hen hierin een handje toe te steken met het community-project Sportief Scoort!

 

Rondleiding, diploma-uitreiking en slottornooi

De jongeren kregen eerst een kijkje achter de schermen op Jan Breydel onder leiding van 3 ervaren gidsen van Club Brugge. Daarna volgde een plechtig moment in de Perszaal waar alle jongeren van het Zeepreventorium een gepersonaliseerd diploma kregen. Daarnaast kregen ze ook een leuke Club Brugge drinkbeker voor de geleverde inspanningen van afgelopen weken.

 

Na de diploma-uitreiking volgde nog een slottornooi op één van de oefenvelden van Club Brugge. Team Arsenal haalde het in de finale met een 2-0 overwinning van Team Bayern München en mocht de beker mee naar huis nemen. Maar de focus van dit tornooi lag toch vooral op spelplezier en goede teamgeest bij alle aanwezige ploegen. Als afsluiter keerden de jongeren terug naar de Haan in de enige echte spelersbus van Club Brugge, een unieke ervaring!

Related articles