zondag 23 januari 2022 15:30

Standard en Club verdelen de punten na vermakelijk 2-2 gelijkspel.

Op speeldag 23 van de Jupiler Pro League trok Club naar Sclessin voor de clash met Standard. De Rouches kwamen vroeg op voorsprong via Cafaro, maar Dost kon kort voor rust gelijkmaken. In het begin van de tweede helft bracht Emond de Luikenaars opnieuw op voorsprong, maar wederom Dost legde de eindscore vast. Beide ploegen verdeelden dus de punten na een vermakelijk 2-2 gelijkspel.

Na het geslaagde debuut als hoofdcoach van Club Brugge had Alfred Schreuder weinig redenen om veel wijzigingen in zijn basiself aan te brengen. We noteerden één wissel: Noa Lang zat opnieuw in de selectie en mocht meteen starten. Winteraanwinst Tajon Buchanan begon hierdoor op de bank. Bij Standard waren de belangrijkste afwezigen Cimirot en Muleka en zij werden vervangen door Pavlovic en Dragus.

Noa Lang kreeg opnieuw zijn plaats in de basiself.
Noa Lang kreeg opnieuw zijn plaats in de basiself.

Blauw-Zwart begon met veel initiatief aan de wedstrijd en eiste meteen het balbezit op. Na een paar minuten resulteerde dit al in een hoekschop, maar de vrijstaande De Ketelaere kon zijn kopbal niet laag houden. Kort daarna was het ook prijs voor Club: Vanaken vond Lang en die zocht de combinatie met Dost. De Nederlandse winger kreeg de bal terug en kon alleen voor doel afwerken. Het feestje ging jammer genoeg niet door, want voorafgaand stond Dost buitenspel. Pech voor de Bruggelingen dus en kort daarna volgde een nieuwe opdoffer. Na een snelle uitbraak van Standard kwam de bal bij Dønnum. Die speelde de bal opzij voor Cafaro en die aarzelde niet om het leer hard voorbij Mignolet te trappen. Blauw-Zwart moest even bekomen, maar nam dan toch weer de match in handen. Nsoki timede goed bij een hoekschop, maar zag zijn kopbal tegen de paal verdwijnen. In de herneming was hij te verrast om de bal laag te houden.

Bas Dost kopte de gelijkmaker tegen de netten.
Bas Dost kopte de gelijkmaker tegen de netten.

De volgende fase werd vooral gekenmerkt door een dominant Club dat veel hoekschoppen afdwong. Zowel Lang als Rits kenden geen succes bij hun pogingen op de afvallende bal. Ook Vormer en De Ketelaere konden Bodart niet verschalken, maar Blauw-Zwart bleef wel drukken. Kort voor de rust werd het overwicht dan toch bezegeld met een verdiend doelpunt. Vanaken bracht de bal voor doel en daar timede Dost perfect om het leer voorbij Bodart tegen de netten te koppen. Er viel nog een poging van Raskin en één van De Ketelaere te noteren, maar beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand op het bord.

De tweede helft werd aangevat met één nieuwe naam op het veld: Rits werd uit voorzorg (gele kaart) in de kleedkamer gehouden en Buchanan mocht zo zijn opwachting maken. Het was echter Standard dat wederom vroeg op voorsprong kwam. Raskin zette de bal scherp voor doel en daar dook de lepe Emond op. De spits van Standard reageerde het snelst en gleed zo de bal voorbij Mignolet. Blauw-Zwart dus opniew op achtervolgen aangewezen, maar net zoals in de eerste helft deden ze dat met volle moed. Een gekraakt schot van Vormer was een eerste kleine waarschuwing, maar rond het uur stond het toch weer gelijk. Vormer speelde de  bal in één tijd naar De Ketelaere en die devieerde het leer eveneens in één tijd prachtig naar Buchanan. Die laatste vond Dost voor doel en de Nederlandse goalgetter tikte zijn tweede van de namiddag makkelijk tegen de netten.

Bas Dost deed vandaag 2 keer de netten trillen.
Bas Dost deed vandaag 2 keer de netten trillen.

Dit doelpunt gaf een boost voor Club en even later trapt Lang net naast doel. Toch viel de wedstrijd hierna wat stil en was het enige tijd wachten op nieuw doelgevaar. Rond minuut 80 trapte Mechele een afvallende bal over doel en aan de overzijde moest Mignolet redding brengen op een poging van Carcela in de korte hoek. Vijf minuten later was er wel opschudding toen Carcela een slechte pass onderschepte. Vooraleer hij alleen op Mignolet kon afstormen, werd hij foutief afgestopt door Hendry. De centrale verdediger van Club kreeg hiervoor rood en zo moest Blauw-Zwart het einde nog met 10 man afwerken. Desalniettemin konden de Bruggelingen nog dreigen. Buchanan zette de bal goed voor doel, maar het schot van De Ketelaere werd goed afgeblokt.

De wedstrijd leek dus op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuten kregen beide ploegen toch nog een torenhoge kans. Carcela kapte Ricca uit en Lestienne kon niet afwerken. De poging daarna van Nkounkou werd in extremis op de lijn gered door Mata, waarna het leer via de paal naast gaat. Aan de overzijde kwam De Ketelaere alleen voor Bodart, maar hij besliste om Dost te bedienen met het hoofd. Bodart had dit goed ingeschat en onderschepte de bal. Zo bleef het toch 2-2 en verdeelden beide ploegen dus de punten. Donderdag ontvangt Club leider Union!

 

Jupiler Pro League – Speeldag 23
Toeschouwers: Geen supporters toegelaten – Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Standard: Arnaud Bodart – Gilles Dewaele, Noë Dussenne, Konstantinos Laifis, Alexandro Calut -  Aron Dønnum (75’ Mehdi Carcela-González), Damjan Pavlovic (65’ Samuel Bastien), Nicolas Raskin, Mathieu Cafaro (82’ Niels Nkounkou) – Renaud Emond (65’ Maxime Lestienne), Denis Dragus (65’ João Klauss).
Bank: Matthieu Epolo, João Klauss, Maxime Lestienne, Mehdi Carcela-González, Samuel Bastien, Niels Nkounkou, Ameen Al-Dakhil.
Coach: Luka Elsner

Club Brugge: Simon Mignolet – Brandon Mechele, Jack Hendry, Stanley Nsoki (81’ Federico Ricca) - Clinton Mata, Mats Rits (46’ Tajon Buchanan), Ruud Vormer (c), Hans Vanaken – Noa Lang (85’ Ignace Van der Brempt), Charles De Ketelaere, Bas Dost. 
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Ignace Van der Brempt, Eduard Sobol, Federico Ricca, Éder Balanta, Lynnt Audoor, Kamal Sowah, Daniel Perez, Tajon Buchanan.
Coach: Alfred Schreuder.

Gele kaarten: Dussenne, Rits, Emond
Rode kaarten: Hendry
Doelpunten: 10’ Cafaro (1-0), 40’ Dost (1-1), 48’ Emond (2-1), 59’ Dost (2-2)

Tekst: Tom Mannens

 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in