Stefano Denswil: “De makkelijkste dingen gingen fout”

Club Brugge speelde een ongelukkige wedstrijd tegen een uitgekookt Charleroi. Ook Stefano Denswil kon niet voorkomen dat de bezoekers aan het langste eind trokken.

Text: 

“Deze 0-1 nederlaag kun je zeer verrassend noemen”, aldus de Nederlandse verdediger. “Zij puren een doelpunt uit een stilstaande fase en op nog een kans in de tweede helft na konden ze voor geen gevaar zorgen. Al moeten we wel toegeven dat we zelf ook geen te beste wedstrijd speelden. We voetbalden wel enkele kansen bij elkaar, maar eigenlijk te weinig om op de overwinning aanspraak te kunnen maken. Opvallend hoe de makkelijkste dingen fout gingen vandaag. Ook ik kan niet onmiddellijk een oorzaak vinden van ons falen, want zowel in Qatar als hier thuis hadden we twee uitstekende trainingsweken achter de rug. Iedereen was klaar om er voluit tegenaan te gaan tegen Charleroi, maar toch liep het mis.”

Stefano Denswil
Stefano Denswil

Club doet door deze nederlaag een slechte zaak in het klassement. “Door ons verlies komen we natuurlijk al tien punten achter te staan op leider Genk. We weten allemaal dat die voorsprong straks in tweeën gedeeld wordt, maar zo mogen we niet denken want finaal schiet je daar niks mee op. Neen, dit was geen goede wedstrijd van ons. De bezoekers probeerden ook steeds het ritme uit de wedstrijd te houden en als je dan ook nog een scheidsrechter hebt die maar laat begaan, tja… Toen we hem bij het penaltygeval in de tweede helft erop aanspraken, stuurde hij ons gewoon weg. Volgend weekend naar Oostende is natuurlijk ook geen makkie, maar we moeten ons daar gewoon herpakken en met een overwinning terugkeren.” (FDC)

Related articles