dinsdag 14 juli 2015 21:24

Stem op jouw Team Player van het seizoen!

Maandag 20 juli stelt Club zijn ploeg voor het komende seizoen officieel voor aan de pers en commerciële partners op de jaarlijkse  spelersvoorstelling. Traditioneel wordt op dit evenement ook de ‘Blauwe Schoen’ uitgereikt. Deze prijs gaat dit jaar naar de beste Brugse Team Player van het voorbije seizoen.

Een Team Player (de; m,v; meervoud: Team Players) is iemand zijn eigen belangen ondergeschikt maakt aan de doelen en de werking van het team. Iemand die voorop gaat in de strijd en zijn medespelers beter maakt. De belichaming van No Sweat/No Glory en het Brugse DNA.

We gaan samen met onze supporters op zoek naar de speler die dit jaar het meeste aanspraak op deze titel maakt. Zijn seizoen wordt beloond met ‘De Blauwe Schoen’. In een eerste fase gingen we te rade bij de Supportersfederatie, Blue Army en Club-Icoon Raoul Lambert. We lieten hen een shortlist maken. Daaruit volgden volgende 3 genomineerden, in willekeurige volgorde:

Mathew Ryan

<p>
Australische nummer 1 van Club. Verkozen tot beste doelman in Belgi&euml;. Stond wekelijks autoritair te keepen en regelde zijn verdediging als een veldmaarschalk. Stuwde de ploeg naar voor vanuit het doel en nam zijn verantwoordelijk binnen de kleedkamer.</p>

Ruud Vormer

<p>
Nederlandse regulator op het middenveld. &lsquo;Ruud&rsquo; ontpopte zich het voorbije seizoen tot een van de publiekslievelingen. Onmisbare schakel op het middenveld en &eacute;&eacute;n van de woordvoerders van het team. Loopt elke wedstrijd de ziel uit het lijf in steun van zijn ploegmaats en pikt geregeld zijn doelpunt mee.</p>

Timmy Simons

<p>
Kapitein, Club-legende. Timmy is de onbetwiste leider van deze groep. 38 jaar en miste ook dit seizoen quasi geen minuut training of wedstrijd. Een voorbeeld voor zijn jongere ploegmaats en een rots in de branding. Stuurt, roept, loopt gaten dicht en gaat door het vuur voor &lsquo;zijn&rsquo; Blauw-Zwart.</p>

Drie echte ‘Team Players’, drie terechte genomineerden. Vanaf nu kan je via onze Club App stemmen op jouw Team Player van het voorbije seizoen.

Die Blauwe Schoen zal maandag 20 juli uitgereikt worden door niemand minder dan Julien Cools. Cools speelde zes seizoenen in het blauw-zwarte shirt en won daarin maar liefst 3 titels. In 1977 behaalde hij zelfs de dubbel. Deze nummer 6 past perfect in het profiel dat de Club Supporters als Team Player voor ogen houden. Hij is dan ook de geknipte persoon om deze Blauwe Schoen uit te reiken!

Stemmen maar!

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in