Sterk Club verslaat AA Gent met 3-0

Club Brugge heeft Play-Off I ingezet met een ruime 3-0 zege tegen AA Gent. Een ijzersterk Blauw-Zwart voetbalde de bezoekers van het kastje naar de muur en had bij de rust een dubbele voorsprong dankzij goals van Vormer en Mata. Tussendoor had Odjidja ook al rood gekregen. Na de pauze creëerden de Bruggelingen nog tal van kansen, maar alleen Vanaken kon nog scoren. Dankzij deze zege nadert Club opnieuw tot op vier punten van leider Genk.

Text: 

Door de blessures van Poulain en Vlietinck moest Ivan Leko noodgedwongen twee wissels doorvoeren aan het team dat twee weken geleden de reguliere competitie afsloot tegen Moeskroen. Clinton Mata verving achterin Benoît Poulain en speelde dus voor het eerst als centrale verdediger. De plaats van Thibault Vlietinck op de rechterflank werd ingenomen door Emmanuel Dennis.

Ruud Vormer bracht Club al vroeg op voorsprong
Ruud Vormer bracht Club al vroeg op voorsprong

Leko stuurde een superoffensief elftal de wei in en dat was er ook aan te merken. Club schoot als een komeet uit de startblokken en kwam na amper drie minuten al bijna op voorsprong: een fantastische pegel van Siebe Schrijvers spatte echter uiteen op de deklat. Kort daarop kon Kaminski een voorzet van diezelfde Schrijvers net voor Diatta wegtikken, terwijl de Gentse doelman ook redding bracht op een schot van Dennis. Het enige wat de Buffalo’s daar tegenover konden zetten was een schot van Dompé en een kopbal van Derijck.

Clinton Mata zorgde met een wereldgoal voor de 2-0
Clinton Mata zorgde met een wereldgoal voor de 2-0
Text: 

De sterke start van Blauw-Zwart leverde op het kwartier ook een verdiende voorsprong op: na een prachtige aanval schilderde Dennis de bal voor doel en daar kon Ruud Vormer aan de verste paal de 1-0 binnentikken. De Bruggelingen namen geen gas terug en bleven de bezoekers volledig wegdrukken. Een vrije trap van Denswil ging eerst nog over doel, maar de definitieve doodsteek leek er even later dan toch te komen: na een venijnige fout op Wesley stuurde scheidsrechter Lambrechts Odjidja van het veld en direct daarna volgde de 2-0. En hoe! Een weggewerkte bal rolde voor de voeten van Clinton Mata en die knalde het leer staalhard via de onderkant van de lat in doel.

De Buffalo’s wisten niet meer van welk hout pijlen maken, terwijl een dartel Club de ene na de andere aanval in elkaar knutselde. Zo ging een schot van Dennis rakelings over de lat en pareerde Kaminski een harde knal van Schrijvers, terwijl een poging van Rits voorlangs ging. Kort voor de rust haalde Dennis twee keer knap de achterlijn, maar eerst kon Wesley zijn voorzet niet verzilveren en daarna werkte Bronn de bal net voor de doellijn weg.

Text: 

Ook na de pauze ging het eenrichtingsverkeer gewoon verder: twee pogingen van Dennis gingen via een Gents been naast, terwijl Vormer een voorzet van diezelfde Dennis over doel devieerde. Tussendoor trapte Horvath het leer onhandig in de voeten van Sørloth, maar de Noor vergat te profiteren. Voor zover er nog twijfels waren over de Brugse zege maakte Hans Vanaken daar kort voor het uur een einde aan: na een knappe actie van Dennis scoorde de Gouden Schoen fraai de 3-0.

Arnaut Danjuma viel sterk in, maar kon niet scoren
Arnaut Danjuma viel sterk in, maar kon niet scoren

Club bleef daarna een kat- en muisspel spelen met Gent, met tal van kansen tot gevolg: een doelpunt van Diatta werd afgekeurd wegens buitenspel, Kaminski bracht redding op pogingen van Openda, Danjuma en Vanaken, een schot van Vormer ging tegen de paal, een pegel van Diatta zoefde voorlangs en na een geniale assist van Denswil trof Schrijvers het zijnet. Blauw-Zwart liet dus een monsterscore liggen, maar bewees wel klaar te zijn om Genk het vuur aan de schenen te leggen in de strijd om de landstitel.

Jupiler Pro League – Play-Off I, speeldag 1

Toeschouwers: 28.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Club Brugge: Ethan Horvath – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis (67’ Arnaut Danjuma), Ruud Vormer (81’ Sofyan Amrabat), Mats Rits, Hans Vanaken, Krépin Diatta – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes (70’ Loïs Openda). Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Jelle Vossen, Kaveh Rezaei, Dion Cools en Saulo Decarli. Coach: Ivan Leko.

KAA Gent: Thomas Kaminski – Arnaud Souquet, Dylan Bronn, Timothy Derijck, Nana Asaré – Vadis Odjidja, Birger Verstraete, Jonathan David (56’ Sigurd Rosted) – Alexander Sørloth, Roman Yaremchuk (75’ Roman Bezus), Jean-Luc Dompé (29’ Brecht Dejaegere). Coach: Jess Thorup.

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: 25’ Odjidja.

Doelpunten: 14’ Vormer (1-0), 26’ Mata (2-0), 57’ Vanaken (3-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - AA Gent 31-03-2019

Related articles