Talent Day Club Academy zet geboortemaand-effect in de kijker

Op maandag 24 februari organiseert de Club Brugge Academy opnieuw een Talent Day op Jan Breydel. Uniek aan deze Talent Day voor spelers U7-U8-U9 is dat deze uitsluitend gericht is op spelertjes geboren in de maanden augustus tot december. Club wil zo het geboortemaand-effect in de kijker zetten.

In het jeugdvoetbal is er een zeer duidelijke tendens waar te nemen waarbij  het overgrote deel van de jeugdspelers bij  zowel onder- als bovenbouw geboren is in de 1ste helft van het jaar. Kinderen die later op het jaar geboren zijn kennen op jonge leeftijd doorgaans een fysieke achterstand op hun teamgenoten die geboren zijn in de eerste maanden van het jaar en krijgen hierdoor vaak minder kansen. Zo haken er veel jonge voetballertjes reeds op jonge leeftijd af omdat ze niet de mogelijkheden krijgen om hun talent optimaal te ontplooien.

Club Brugge is zich sterk bewust van deze problematiek en organiseert daarom een open Talent Day waarbij deze spelers voluit hun kans krijgen om zich te tonen én te proeven van een training onder leiding van Club Brugge coaches.

 

Op 24 februari ontvangt Club de hele dag lang jeugdspelers. Veldspelers in de leeftijdscategorie U7 worden ontvangen van 16u tot 17u15, waarna veldspelers van de U8 en U9 van 17u45 tot 19u getest worden. Er is een limiet van 80 spelers per categorie, schrijf je kind dus snel in via dit formulier.

Related articles