Thriller in UEFA Youth League: Beloften uitgeschakeld na strafschoppen

Het Europese avontuur van onze beloften eindigt in de Play-Offs. De Wolf wiste vanop de stip een achterstand uit, in de strafschoppen miste De Cuyper één van de Brugse pogingen. Club mag met een opgeheven hoofd terugblikken op de campagne.

Nieuwkomer Badji begon voor Club in de basis, maar hij kon de beloften niet helpen aan overwicht in de wedstrijd. De eerste kansen waren voor Rennes, dat ook op het kwartier kon scoren via Francoise. Club probeerde wel, maar Wilkims mikte op de doelman. Na rust bleef het spel goed op en weer gaan en kwam Club steeds beter in de match. De Wolf maakte op het uur gelijk vanop de stip en dat gaf de Bruggelingen moed. Badji, De Cuyper en Aelterman, die op de paal schoot, kwamen dicht bij de voorsprong, maar gescoord werd er niet meer. In de Youth League betekent een gelijkspel meteen strafschoppen. Beide teams lieten elkaar niet los, tot De Cuyper de derde Brugse strafschop miste. Rennes bleef foutloos, waardoor Club met een wrang gevoel huiswaarts keert. Na de eerste teleurstelling mag echter enkel trots overheersen over een knappe Europese campagne.

 

Rennes: Bonnet – Soppy (79’ Tchaouna), Truffert, Doucoure, Omari – Picouleau, Assignon, Francoise, Kadile – Rivollier (85’ Abline), Rutter

Club Brugge: Shinton – Vervaque, Hautekiet, Fuakala (94’ Debuyser), De Cuyper – Blomme, De Wolf, Van Den Keybus (80’ Ansu) – Wilkims, Aelterman, Badji (84’ Baeten)

Doelpunten: 17’ Francoise (1-0), 61’ De Wolf (p, 1-1)

Related articles