Throwback Monday: de halve finale in de Cup Winners Cup

Wist je dat het vandaag exact 27 jaar geleden is dat Club de heenwedstrijd van de halve finale van de Cup Winners Cup won? De 1-0 overwinning tegen Werder Bremen werd sindsdien Europees nooit meer geëvenaard, reden genoeg voor een throwback!

Hugo Broos kende in zijn eerste seizoen als trainer van Club Brugge een droomjaar. Niet alleen won hij de titel, maar ook Europees kende Blauw-Zwart een droomparcours. Alles begon in het warme en broeierige Cyprus, waar Omonia Nicosia de tegenstander in de eerste ronde was. Club hoopte vooral beter te doen dan Anderlecht, dat het jaar voordien niet verder geraakte dan een 1-1 op Nicosia. Ondanks de hittegolf die in het voordeel van de thuisploeg speelde, won Blauw-Zwart met 0-2 na goals van Thomas Dziubinski en Foeke Booy. Ook de terugwedstrijd wisten de Bruggelingen helemaal naar hun hand te zetten na opnieuw een doelpunt van Foeke Booy en Stephan Van Der Heyden.

 

In de tweede ronde trof Club het Poolse GKS Katowice. Staelens zorgde in Polen in de eerste helft al voor het enige doelpunt van de wedstrijd, in Brugge wist Blauw-Zwart in de tweede helft afstand te nemen van de tegenstander. Verspaille, Staelens en Schaessens zorgden voor een comfortabele 3-0 eindstand.

 

Na 2 opwarmers stond in de kwartfinale met Atlético Madrid een eerste Europese gigant Club op te wachten. Na een nipte 3-2 nederlaag in Spanje wisten de Bruggelingen zich toch te kwalificeren voor de halve finale na een 2-1 thuisoverwinning. Ze kwamen al vroeg op achterstand, maar net voor rust zette Querter een penalty om. Na rust zorgde Foeke Booy nog voor de bevrijdende winning goal.

 

In de halve finale, die vandaag exact 27 jaar geleden gespeeld werd, stond Club Brugge tegenover SV Werder Bremen. De ploeg van toen, met coryfeeën als Verlinden, Borkelmans en Plovie tussen de lijnen, opende verschroeiend en zag Amokachi al op het kwartier de enige goal van de wedstrijd maken. De Bruggelingen stonden met 1 voet in de finale, maar het Europese avontuur strandde jammer genoeg in de terugwedstrijd, waar Bremen een tumultueuze partij met 2-0 wist te winnen.

Related articles