zondag 20 mei 2018 21:30

Timmy Simons: “Op deze manier afsluiten is fantastisch”

Timmy Simons speelde tegen AA Gent zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge. Ondanks de kleine nederlaag was het voor Timmy het mooiste moment in zijn carrière.

“Het voelt dubbel aan. Ik heb dit moment altijd ver voor me uitgeduwd. Ik wilde er niet te lang op voorhand aan denken, maar nu is het toch zo ver. Langs de andere kant: een mooier afscheid kan je je niet wensen, met een titel afsluiten. Het voelt wel raar aan, maar als ik voordien al bezig was met mijn afscheid, dan was ik eigenlijk al gestopt. Er passeerden zoveel scenario’s over wat er zou gebeuren, maar ik wist niet wat er gepland stond. Chapeau van de coach dat hij me opstelde. De voorbije dagen waren wel speciaal. Deze week hebben we dan nog eens behaald wat we wilden halen. Ik heb hier fantastische jaren gekend en op deze manier afsluiten is fantastisch. We zijn de verdiende kampioen. We hebben zoveel fantastische dingen gedaan dit seizoen, al wil je natuurlijk beter afsluiten voor de supporters dan met een 0-1 verlies.”

Timmy Simons
Timmy Simons

Wat de toekomt zal bieden voor Simons op voetbalgebied is nog niet duidelijk. “Ik ga nu eerst vakantie nemen. Dan ga ik terug met Club rond de tafel zitten en kijken hoe de toekomst eruit zal zien. Maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk te beslissen. Ik weet nog niet wat mijn roeping is. Ze geven me de kans om ergens in te groeien en te ondervinden waar m’n ding ligt. Dat zal later wel duidelijk worden. De actieve carrière stoppen is veel gezegd, ik probeer me fit te houden en mezelf ertoe te verplichten. Dat zal niet op het hoogste niveau zijn, maar abrupt stoppen is ook niet goed.”

 

Ceulemans, Lambert, enz zijn allemaal Clublegendes, Simons zal ongetwijfeld ook in dat rijtje passen. “Dat zijn allemaal legendes die bij Club gespeeld hebben. Als je stopt als actieve speler, dan spreken ze over de tijd van… Ik zal nu eerst genieten van mijn afscheid en later zal ik wel zien in welk rijtje ik pas.”

 

Over zijn mooiste moment hoeft Timmy niet lang na te denken. “Mijn mooiste moment? Dan kies ik toch dit moment. Ondanks dat het een afscheid is, is dit wel het mooiste moment. Je ziet dat de mensen appreciëren wat je hier gedaan hebt. En dat respect is wederzijds. Ik ben een gelukkig man als ik de mensen op de tribune zie glimlachen en feestvieren.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in