maandag 26 februari 2018 17:30

Timmy Simons oudste veldspeler ooit in Jupiler Pro League

1-1 werd het op Sclessin donderdagavond. Blik mee terug op de facts uit de match tegen Standard, met een diepere blik op Timmy Simons, die opnieuw een record brak.

Competitie statistieken

Club speelde voor de 4de keer op rij gelijk in de competitie. De voorbije 3 wedstrijden gaf Club in het slot een voorsprong uit handen, nu haalde het een achterstand op.

 

Door het gelijke spel ziet Club achtervolgers, Anderlecht, Gent en Genk, die allen wonnen, 2 punten inlopen op de leider. Dichtste achtervolger Charleroi kon echter ook niet winnen, dus blijft de kloof 11 punten. Gent is door zijn overwinning bij Waasland-Beveren zeker van deelname aan Play-Off 1, er resteren nog 2 plaatsen om voor te strijden.

 

Voor de eerste keer sinds 2013 spelen Club en Standard gelijk op Sclessin in de competitie. Het was nog maar de 17de draw in 87 verplaatsingen.

 

Historische invalbeurt

De invalbeurt van Timmy Simons in het slot van de wedstrijd was een historische. 41 jaar, 2 maanden en 14 dagen oud was Simons zondagavond. Zo werd hij de oudste veldspeler ooit in de Belgische competitie. Het record stond voordien op naam van Charles Cambier (die in 1922 41 jaar en 7 dagen oud was bij zijn laatste match), gevolgd door Vital Borkelmans (40 jaar, 11 maanden en 14 dagen), beiden Brugse legendes.

Timmy Simons Oudste Veldspeler Stats

andere mijlpalen

Ruud Vormer speelde zijn 170ste match voor Blauw-Zwart, terwijl voor Wesley en Limbombe respectievelijk de 70ste en 60ste match voor Club gespeeld werden.

 

Dennis scoorde de enige Brugse goal van de avond. Het was zijn 7de competitiedoelpunt, zijn 12de in totaal voor Club dit seizoen.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in