donderdag 27 januari 2022 22:45

Topper tussen Club en Union eindigt op 0-0 gelijkspel

Club Brugge is in de topper tegen Union niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Blauw-Zwart kreeg wel verschillende kansen, maar ook de Brusselaars bewezen dat ze niet voor niets bovenaan staan. Door dit gelijkspel blijft de kloof met Union negen punten.

Door de schorsing van Jack Hendry moest Alfred Schreuder noodgedwongen sleutelen aan zijn basiself. Matej Mitrović kwam in de ploeg, waardoor Brandon Mechele doorschoof naar het centrum van de driemansverdediging en daar de plaats innam van de Schot. Ook Eduard Sobol verscheen aan de aftrap en nam de linkerflank voor zijn rekening. Mats Rits moest daardoor vrede nemen met een plaatsje op de bank. Noa Lang schoof eveneens door naar het centrum en speelde samen met Charles De Ketelaere in steun van diepe spits Dost.

Matej Mitrović verscheen aan de aftrap
Matej Mitrović verscheen aan de aftrap

Blauw-Zwart maakte vanaf de aftrap zijn intenties duidelijk. Het trok meteen ten aanval en kreeg al na vijftien seconden een eerste kans: een voorzet van Mata werd door Dost naast doel gedevieerd. Even later werden ook pogingen van Mitrović en Sobol afgeblokt, terwijl aan de overkant Mignolet redding bracht op een schot van Undav. Na twintig minuten landde een afgeweken schot van Mitrović op het dak van het doel en kraakte Vanzeir zijn voorzet-schot. Diezelfde Vanzeir kreeg halfweg de eerste helft een prima kans: de Rode Duivel kreeg plots ruimte in de zestien meter, maar Mignolet pakte uit met een geweldige redding.

Simon Mignolet hield Club een paar keer overeind
Simon Mignolet hield Club een paar keer overeind

Union bewees dat het niet voor niets aan de leiding staat en zette Club erg goed vast. Bovendien konden de Brusselaars ook enkele keren voor gevaar zorgen. Zo moest Mignolet een indraaiende hoekschop van Teuma van onder de lat tikken. De doelman bracht ook knap redding op een harde knal van diezelfde Teuma en een poging van Lapoussin. De Bruggelingen zelf kwamen in het slot van de eerste helft niet verder dan een snelle omschakeling via Vanaken en een onderschepte voorzet van Mata richting Dost.

Na de pauze kwam Éder Balanta in de ploeg ten koste van Noa Lang, om zo meer grip te krijgen op het middenveld. Het eerste gevaar kwam ook van Club, maar na een knappe aanval door het centrum kon De Ketelaere Dost net niet bereiken. Union had zelf ook een reactie in huis: Nieuwkoop zette zich door op rechts, maar Lazare mikte zijn teruglegger over doel.

Op het uur voerde Blauw-Zwart de druk op. Na een voorzet van De Ketelaere werd een schot van Dost afgeblokt en direct daarna kopte Vanaken een hoekschop van Vormer net over doel. Ook Charles De Ketelaere kwam volop op dreef en pakte uit met enkele knappe acties. Eerst pakte Moris zijn schot en vervolgens kon hij Dost net niet bereiken. Tussendoor verlengde Kandouss een vrije trap over doel, terwijl Mechele de pijlsnelle Vanzeir nog net kon afhouden.

Charles De Ketelaere speelde een sterke tweede helft
Charles De Ketelaere speelde een sterke tweede helft

In de slotfase bleef het erg spannend. Schreuder gooide nog Rits en Sowah in de strijd, maar ook Union probeerde nog de drie punten te pakken. Zo ging een afgeweken schot van Undav naast en een schot van Teuma over doel. De laatste kans was nog voor Hans Vanaken, maar zijn afgeweken vrije trap zoefde net naast. Door dit gelijkspel schiet Club niet veel op. De achterstand op leider Union blijft negen punten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 24
Toeschouwers:
geen – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Club Brugge: Simon Mignolet – Matej Mitrović (83’ Kamal Sowah), Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Clinton Mata, Ruud Vormer (83’ Mats Rits), Hans Vanaken, Eduard Sobol – Charles De Ketelaere, Noa Lang (46’ Éder Balanta) – Bas Dost. Bank: Senne Lammens, Federico Ricca, Antonio Nusa, Lynnt Audoor en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
Union Sint-Gillis: Anthony Moris – Ismaël Kandouss, Christian Burgess, Siebe Van der Heyden – Bart Nieuwkoop, Casper Nielsen, Teddy Teuma, Lazare Amani (70’ Cameron Puertas), Loïc Lapoussin – Deniz Undav, Dante Vanzeir. Coach: Felice Mazzu.
Gele kaarten: Lazare, Mata, Van der Heyden, Puertas, Lapoussin.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: geen

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in