U21-competitie in nieuw jasje

Vanaf dit seizoen krijgt de Belgische beloftencompetitie een nieuwe formule. Met een nadruk op minder matchen moet er meer ruimte gecreëerd worden om internationale ervaring in te plannen in de drukke jaarplanning.

Het doel van de competitiehervorming is om intern de meest beloftevolle spelers zo vaak mogelijk tegen elkaar te laten uitkomen. Daarom worden de 24 profclubs gesplitst in 2 reeksen. De A-reeks telt 8 teams die elkaar 3 keer bekampen, terwijl de B-reeks 16 ploegen telt die elkaar 2 keer bekampen. Zo staan er respectievelijk 21 en 30 speeldagen op het programma. Op deze manier krijgen de ploegen uit de A-reeks de kans om voluit te gaan in internationale competities zoals de UEFA Youth League, toernooien zoals de Viareggio Cup en interlandvoetbal.

 

Naast de nieuwe formule zullen ook enkele nieuwe regels van kracht seizoen vanaf het seizoen 2019-2020. Elke kern van 18 spelers moet ten minste 15 spelers jonger dan 21 tellen. Er mogen maximaal 2 spelers tussen de 21 en 23 jaar en 1 speler ouder dan 23 in de wedstrijdselectie zitten. Minstens 7 spelers moeten ook in België opgeleid zijn.

Related articles