zaterdag 22 oktober 2022 22:45

Union en Club Brugge delen de punten na zinderende topper!

Op speeldag 14 van de Jupiler Pro League stond de topper tussen Union en Club Brugge op het programma. Na een kwartier stond Club op een dubbele voorsprong na goals van Skov Olsen en Vanaken. Union moest ook met 10 verder, maar wist toch voor de rust nog de aansluitingstreffer te maken via Burgess. Uiteindelijk kopte Nieuwkoop de 2-2 eindstand op het bord.

Blauw-Zwart boekte woensdag een duidelijke zege tegen Sint-Truiden en dus had coach Hoefkens weinig redenen om veel te sleutelen aan zijn team. De defensie en het middenveld liet hij bijgevolg staan, maar het aanvallende compartiment zag er wel iets anders uit. Nusa en Yaremchuk maakten namelijk plaats voor respectievelijk Skov Olsen en Jutglà. Bij de thuisploeg viel er slechts één wissel te noteren: de geschorste Van der Heyden werd vervangen door Sykes. Voor Nielsen was het een speciale match, want hij keek zijn ex-team in de ogen.

Nielsen keek zijn ex-ploeg in de ogen.
Nielsen keek zijn ex-ploeg in de ogen.

De topper kon niet beter starten voor Club! Na amper 29 seconden maakte Skov Olsen ruimte voor zichzelf in de zestien om het leer vervolgens onhoudbaar voorbij Moris te knallen. Union probeerde stelselmatig te bekomen van de vroege opdoffer, maar het duurde toch even vooraleer Vanzeir eens diep gestuurd kon worden. De hoek was te scherp en zijn schot was een afschamper. In de fase die hieraan voorafging werd Buchanan in de zestien neergetrokken door Adingra. Na interventie van de VAR ging de bal op de stip en zorgde Vanaken voor de dubbele voorsprong. Daarbovenop moest de thuisploeg met 10 verder, want Adingra kreeg de rode kaart voor de penaltyfout op Buchanan.

Skov Olsen en Vanaken zorgden voor de dubbele voorsprong!
Skov Olsen en Vanaken zorgden voor de dubbele voorsprong!

Blauw-Zwart zat bijgevolg wat in een zetel en eiste nu de bal op. Nielsen had wat ruimte om aan te leggen van buiten de zestien, maar zijn knal werd afgeblokt. Iets over het halfuur herleefde het Dudenpark plots weer, want Burgess kopte zowaar de aansluitingstreffer tegen de netten. Club schrok toch wel wat en Union bleef druk zetten. Een voorzet van Teuma week af op Jutglà en verraste zo bijna Mignolet. Even later volgde een enorme kans voor Lynen, maar Mignolet stond opnieuw pal. Er werd ook gevlagd voor buitenspel. Het spel ging nu goed op en neer, want de bezoekers toonden een reactie. Meijer bracht de bal scherp voor doel en Burgess kon nog net ontzetten vooraleer Jutglà gevaarlijk kon worden. Blauw-Zwart was dus nog niet klaar met Union en we gingen rusten met 1-2.

Er vielen geen wissels te noteren bij de rust en het was Union dat na 5 minuten een eerste keer voor wat dreiging zorgde. Het diepsteekballetje van Lazare voor Boniface was gelukkig net te hard en Mignolet reageerde alert. Kort daarna volgde een reactie van Club via Meijer die de bal achteruit legde voor Vanaken. De captain trapte meteen, maar zijn schot zwaaide af en ging naast het doel. De kansen bleven wel voor Club, maar het was niet de avond van Jutglà. Eerst liep hij recht op Moris af en even later trapte hij in de zestien vanuit de draai via de tegenstander over doel.

Hierna volgde een periode met verschillende wissels langs beide kanten en dat kwam het doelgevaar in de wedstrijd niet ten goede. Rond minuut 75 probeerde Vanzeir het eens met een plaatsbal van buiten de zestien, maar dit vormde geen probleem voor Mignolet. Een goede 10 minuten voor het einde was er toch weer animo in de wedstrijd. De bal werd door Lapoussin voor doel gebracht en daar kopte Nieuwkoop de gelijkmaker overhoeks tegen de netten. Blauw-Zwart moest toch even bekomen van deze opdoffer, maar trachtte toch te reageren via Yaremchuk. Op een voorzet van Sobol kwam hij goed voor zijn man, maar zijn kopbal ging voorlangs. Enkele minuten later was het Sowah die het leer voor doel zwiepte, maar Vanaken kreeg de bal jammer genoeg verkeerd op het hoofd.

Jutglà raakte niet voorbij Moris deze avond.
Jutglà raakte niet voorbij Moris deze avond.

Het bleef spannend tot op het einde, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. Blauw-Zwart slaagde er niet meer in om door te duwen en zo eindigde de topper op een gelijkspel. Volgende week woensdag allen op post voor de affiche tegen Porto!

 

Jupiler Pro League – Speeldag 14
Toeschouwers: 9.400 – Joseph Marien Stadion
Scheidsrechter: Kevin Van Damme
Union SG: Anthony Moris – Bart Nieuwkoop, Christian Burgess, Ross Sykes (25’ Loïc Lapoussin), Ismaël Kandouss – Lazare Amani (74’ Cameron Puertas), Teddy Teuma, Senne Lynen – Victor Boniface (75’ Gustaf Nilsson), Simon Adingra, Dante Vanzeir (90+1’ José Rodriguez).
Bank: Viktor Boone, José Rodriguez, Oussama El Azzouzi, Joachim Imbrechts, Guillaume François, Lucas Pirard, Cameron Puertas, Gustaf Nilsson, Arnaud Dony, Loïc Lapoussin.
Coach: Karel Geraerts.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Dedryck Boyata, Bjorn Meijer (59’ Eduard Sobol) – Andreas Skov Olsen (64’ Noa Lang), Casper Nielsen, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Tajon Buchanan (81’ Kamal Sowah)– Ferran Jutglà (64’ Roman Yaremchuk).
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Eduard Sobol, Jorne Spileers, Éder Balanta, Cisse Sandra, Noa Lang, Kamal Sowah, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk. 
Coach: Carl Hoefkens.

Gele kaarten: Burgess, Moris, Lazare, Vanaken, Meijer, Nieuwkoop
Rode kaarten: Adingra
Doelpunten: 1’ Skov Olsen (0-1), 16’ Vanaken (0-2), 32’ Burgess (1-2), 80’ Nieuwkoop (2-2)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in