Vanaken bezorgt Club 1-0 zege tegen Moeskroen

Club Brugge heeft op eigen veld een zuinige maar verdiende 1-0 zege behaald tegen Moeskroen. Hans Vanaken scoorde na een kleine twintig minuten de enige goal van de partij.

Text: 

Philippe Clement wijzigde het team dat aantrad tegen Galatasaray op vier plaatsen. Achterin verving Eduard Sobol Federico Ricca en op het middenveld nam Ruud Vormer – terug uit schorsing - zijn basisplaats weer in, ten nadele van Mats Rits. Voorin kregen Siebe Schrijvers en David Okereke de voorkeur op Emmanuel Dennis en Loïs Openda. Krépin Diatta behield wel zijn basisplaats en kreeg al na dertig seconden een prima kans. Doelman Vasic pareerde echter zijn schot.

Ruud Vormer regresó después de su suspensión
Ruud Vormer regresó después de su suspensión

Moeskroen speelde goed georganiseerd, maar kwam zich duidelijk niet ingraven. Het zette hoog druk en creëerde zelf ook gevaar: na een voorzet van Olinga besloot Garcia recht op Mignolet. Blauw-Zwart nam daarna de match in handen, mét resultaat: Okereke en Schrijvers zorgden voor gevaar, maar het was Hans Vanaken die Club na achttien minuten op voorsprong bracht. Na een haarfijne voorzet van Schrijvers kopte de Gouden Schoen het leer staalhard binnen.

Hans Vanaken marcó el único gol del partido
Hans Vanaken marcó el único gol del partido
Text: 

De bezoekers reageerden met een schot van Olinga, maar het was Blauw-Zwart dat het dichtste bij een doelpunt kwam: na een pass van Schrijvers mikte Okereke – weliswaar vanuit buitenspel – het leer over doel, terwijl ook Sobol, Diatta en Schrijvers hun pogingen niet konden verzilveren. Aan de overkant krulde Garcia het leer net naast. Op slag van rust leek de 2-0 dan toch in de maak: na een fout van Van Durmen op Vormer wees scheidsrechter Wesley Alen naar de stip, maar doelman Vasic stopte de penalty van Vanaken.

Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor Vanaken. De Limburger zette zich goed door, maar doelman Vasic dook de bal uit zijn voeten. Even later ging een kopbal van Deli over de lat. De 2-0 viel niet en dus bleef het opletten voor de tegenprikken van Moeskroen. Net voorbij het uur leek de pijlsnelle Olinga alleen door te kunnen gaan, maar Mata was tijdig teruggekeerd en kon hem het scoren beletten.

Text: 

De match tegen Galatasaray leek nog in de benen te zitten, want Club slaagde er niet in om de bezoekers van de mat te vegen. Het tempo lag te laag, waardoor de bezoekers vlot de organisatie konden behouden. Halfweg de tweede helft leek Vormer zich vrij te dribbelen, maar de Brugse kapitein werd gestuit door doelman Vasic. Het enige wat de Henegouwers daar tegenover konden stellen, was een schot van Perica dat ruim naast ging.

Jelle Vossen jugó veinte minutos
Jelle Vossen jugó veinte minutos

Clement had intussen Rits en Vossen in de strijd gegooid en later ook De Ketelaere, maar het spelbeeld veranderde niet. De Bruggelingen bleven baas, maar echt uitgespeelde kansen vielen er niet meer. Een afgeweken schot van de Ketelaere ging naast en na een knappe aanval kon Vossen het leer net niet meegeven met Rits. Het bleef 1-0 en dus pakte Club Brugge een zuinige maar verdiende zege.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 17

Toeschouwers: 25.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wesley Alen

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Éder Balanta (64’ Mats Rits), Hans Vanaken – Krépin Diatta, David Okereke (71’ Jelle Vossen), Siebe Schrijvers (85’ Charles De Ketelaere). Bank: Ethan Horvath, Odilon Kossounou, Federico Ricca, Percy Tau, Emmanuel Dennis en Loïs Openda. Coach: Philippe Clement.

Excel Mouscron: Vaso Vasic – Joan Campins, Diogo Queiros, Bruno Godeau (66’ Jérémy Huyghebaert), Alessandro Ciranni – Aleix Garcia, Frank Boya, Kevin Wimmer (46’ Dimitri Mohamed), Benjamin Van Durmen, Fabrice Olinga - Jonah Osabutey (79’ Stipe Perica). Coach: Bernd Hollerbach.

Gele kaarten: Osabutey, Campins.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 18’ Vanaken (1-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Moeskroen 30-11-2019

Related articles