Vanavond om 18 uur: Club Brugge – Antwerp FC

Club Brugge ontvangt vanavond om 18 uur Antwerp FC in het Jan Breydelstadion. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Begin dit seizoen verhuisde Lior Refaelov naar Antwerp FC. De 33-jarige aanvallende middenvelder voetbalde sinds 2011 voor Club en won twee landstitels, één Belgische beker en twee Supercups bij Blauw-Zwart. Zijn winning goal in de blessuretijd tijdens de bekerfinale tegen Anderlecht in 2015 (2-1) staat ongetwijfeld nog altijd op het netvlies van iedere Club-fan gebrand. Rafa is met 234 matchen de langst dienende buitenlandse veldspeler ooit bij Club. De Brugse publiekslieveling scoorde 10 doelpunten en is samen met Mbokani topschutter bij The Great Old.

Stefano Denswil kan terugblikken op een sterk seizoen bij Blauw-Zwart. De 26-jarige Nederlander is van onschatbare waarde en miste dit seizoen – samen met Brandon Mechele (vandaag geelgeschorst) en Ethan Horvath – geen seconde in Play-Off 1. Ook in de succesvolle Champions League-campagne en Europa League stond de ex-Ajacied telkens op de grasmat. Denswil is technisch sterk, secuur in zijn verdediging en beschikt over een uitstekende traptechniek. De Brugse sterkhouder is bezig aan zijn vijfde seizoen op Jan Breydel!

Door de 1-2 nederlaag tegen KAA Gent is Antwerp gezakt naar de vierde plaats in het klassement. The Great Old is nog volop in strijd voor de derde plaats die recht geeft op een plek voor de derde UEL-voorronde, maar moet hiervoor wel beter doen dan hun rechtstreekse concurrent Standard die het seizoen afsluit op het veld van landskampioen Racing Genk. De vierde in de eindstand wacht nog een confrontatie met de PO2-winnaar (Charleroi of Kortrijk) voor het laatste Europese ticket. Coach Laszlo Bölöni kan tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen, waarin zijn team zich in het tweede jaar na de promotie in 2017 meteen kon kwalificeren voor Play-Off 1. The Great Old startte sterk met 13 op 18 met o.a. een thuiszege tegen Genk (1-0) en gelijkspel (0-0) tegen Club Brugge, maar kende de voorbije weken iets minder succes. De bezoekers zijn dus ongetwijfeld gebrand om een goed resultaat uit de brand te slepen in Jan Breydel!

Door de 0-2 nederlaag tegen Standard en het 1-1 gelijkspel van Racing Genk tegen Anderlecht is Blauw-Zwart finaal op de tweede plaats gestrand. Anders dan de uitslag doet vermoeden, heeft Club werkelijk alles gegeven en de meeste doelkansen bijeen gevoetbald op Sclessin. Na een drieste tackle van Fai op Vormer werd Standard herleid tot tien. Het Brugse offensief nam toe en Openda kon na rust ook scoren, alleen werd zijn doelpunt afgekeurd wegens een vermeende duwfout. Aan de overkant ging de bal op de stip na een ongelukkige handsbal en Marin zette de Luikenaars vanuit het niks op voorsprong. Standard plooide massaal terug en verdubbelde op het einde zijn voorsprong via een fenomenale vrije trap van Marin. Blauw-Zwart wil tegen Antwerp absoluut de drie punten thuis houden en met een goed gevoel het seizoen afsluiten. Tijdens de reguliere competitie behaalde Club 4 op 6 tegen het team van Laszlo Bölöni. In de heenmatch speelde Club 1-1 gelijk op de Bosuil. Doelpuntenmakers van dienst waren Ruud Vormer en Faris Haroun. Club won de terugmatch met duidelijke 5-1 cijfers dankzij goals van Dennis (2x), Schrijvers, Rits en Vanaken. Van Damme scoorde de eerredder voor de bezoekers.

Club wil zijn seizoen in schoonheid afsluiten tegen Antwerp dat nog volop strijdt voor de derde plaats. De Brugse vicekampioen wil absoluut de drie punten thuis houden en hun schitterende twaalfde man een mooie afsluiter bezorgen. Volgende spelers zitten in de wedstrijdselectie:

Related articles