Vanavond om 18 uur: Club Brugge – Moeskroen

Club Brugge ontvangt vanavond om 18 uur Moeskroen in het Jan Breydelstadion. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Jonah Osabutey is de gevaarlijkste man bij de bezoekers met drie doelpunten en drie assists. De Ghanese centrumspits wordt voor één seizoen gehuurd van Werder Bremen waar hij afgelopen seizoen bij de reserven meevoetbalde. Daar scoorde hij 12 goals in 27 wedstrijden. De 21-jarige aanvaller is snel en sterk en is iemand om in de gaten te houden!

Charles De Ketelaere speelde zich de voorbije maanden positief in de kijker bij Blauw-Zwart. De 18-jarige Bruggeling is technisch onderlegd en leest het spel goed. Hij toonde lef tegen de wereldsterren van PSG en stond zijn mannetje op Galatasaray. De talentvolle middenvelder die ook actief is bij de Belgische U19, werd opgeleid bij de Club Academy.

Wesley Alen is scheidsrechter van dienst in het Jan Breydelstadion. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Ruben Wyns en Christophe Battiston, de vierde official is Wesli De Cremer. VAR Nathan Verboomen wordt geassisteerd door Pieter Becquet en Jonas Timmermans.

Moeskroen staat met 22 punten op de achtste plaats in de rangschikking en behaalde op verplaatsing 7 op 24. Op de openingsspeeldag won het bij STVV (0-1) en voorts raapte het telkens een punt tegen KV Mechelen (2-2), Waasland-Beveren (1-1), Cercle Brugge (2-2) en KV Oostende (2-2). Op één uitmatch na konden de Henegouwers wel telkens scoren. Vorig weekend snoepten Les Hurlus voor eigen publiek nog een punt af tegen KRC Genk: Perica scoorde vrijwel meteen en bezorgde de thuisploeg een droomstart. Moeskroen maakte het de Limburgers lastig, maar kreeg het deksel op de neus toen Dewaest in de kluts kon scoren. De landskampioen groeide in de match en kwam op voorsprong via Onuachu, maar Moeskroen sleepte finaal nog een gelijkspel uit de brand dankzij een rake vrije trap van Antonov. Nathan De Medina die nog geen enkele wedstrijd miste dit seizoen, is geel geschorst en ontbreekt bij de bezoekers.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Galatasaray moet Blauw-Zwart vandaag opnieuw vol aan de bak tegen Moeskroen. In de heenronde wonnen de West-Vlamingen met 0-1 op le Canonnier dankzij een doelpunt van Hans Vanaken. Afgelopen weekend behaalde Club een vlotte 2-0 zege tegen KV Oostende en uiteraard wil het ook vanavond de drie punten thuis houden in Jan Breydel. Toch blijft waakzaamheid geboden: Les Hurlus veroverden vorig seizoen de drie punten tegen Blauw-Zwart dankzij een 1-2 overwinning en slaagden er in hun laatste drie verplaatsingen naar Jan Breydel telkens in om minstens één keer te scoren. De Brugse defensie is dus gewaarschuwd! Bij eventuele winst vergroot Club zijn voorsprong op eerste achtervolgers Standard, AA Gent en Antwerp.

Related articles