Vanavond om 18 uur: KAA Gent - Club Brugge

Blauw-Zwart gaat vanavond om 18 uur op bezoek in de Ghelamco Arena. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Brandon Mechele is onder Ivan Leko uitgegroeid tot onbetwistbare sterkhouder in de Brugse defensie. De 26-jarige Bredenaar is van onschatbare waarde en miste dit seizoen – samen met Stefano Denswil – nog geen enkele seconde in Play-Off 1. Mechele doorliep zijn jeugdreeksen in Jan Breydel en maakte exact zes jaar geleden zijn officiële debuut tijdens de PO1-match tegen Sporting Lokeren (2-1 winst).

Nana Asare is de verdediger met het meeste speelminuten bij KAA Gent en bovendien aanvoerder bij de Oost-Vlamingen. De 32-jarige Ghanese international heeft een pak ervaring en is met zijn voetbalinzicht een serieuze meerwaarde bij de Buffalo’s waarmee hij vier seizoenen geleden de landstitel pakte. Asare voetbalt sedert 2013 bij KAA Gent en speelde voordien bij o.a. Antwerp, KV Mechelen en FC Utrecht.

Nicolas Laforge leidt het duel tussen KAA Gent en Club in goede banen. Hij wordt bijgestaan door Karel De Rocker en Mathias Hillaert, de vierde official is Kevin Van Damme. Videoref van dienst is Kris Bellon.

Club staat met 41 punten op de tweede plaats en telt negen punten achterstand op KRC Genk dat eerder Antwerp klopte met 4-0. De Bruggelingen kunnen zich dus geen puntenverlies permitteren in de Ghelamco Arena. Dankzij de verdiende 1-0 zege tegen Anderlecht staat de landskampioen in ieder geval met extra vertrouwen aan de aftrap. Tijdens de reguliere competitie behaalde Blauw-Zwart 4 op 6 tegen de Buffalo’s. In de heenwedstrijd behaalde de landskampioen een klinkende 0-4 zege. Danjuma knalde net voor rust het leer onhoudbaar voorbij Kalinic en Wesley legde met een loepzuivere hattrick in de tweede helft de 0-4 eindstand vast. In de terugmatch bleef Club steken op een 1-1 gelijkspel. David opende de score voor de bezoekers en invaller Openda tikte de verdiende gelijkmaker binnen. In de voorbije vijf verplaatsingen naar Gent slikte Club vier nederlagen en won het één keer. Dennis en Mechele vermijden best geel want anders missen ze de topper tegen KRC Genk.

KAA Gent likt nog zijn wonden na de verloren bekerfinale tegen KV Mechelen (1-2), maar wil absoluut de drie punten proberen thuis houden tegen Club. De Buffalo’s staan met 26 punten op de laatste plaats, slechts één punt minder dan Anderlecht dat vanmiddag Standard ontvangt. Beide teams zijn nog volop in strijd voor Europees voetbal en zullen dus ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn. Tijdens de heenronde van Play-Off 1 slikte KAA Gent een 3-0 nederlaag tegen Club. Bij de rust had Blauw-Zwart een dubbele voorsprong dankzij doelpunten van Vormer en Mata. Het Brugse eenrichtingsvoetbal hield aan en Vanaken legde rond het uur de eindstand vast. Een sterk keepende Kaminski en het doelhout verhinderden een nog grotere doelpuntenkermis in Jan Breydel. Volgende twee statistieken steken er bovenuit bij de Buffalo’s: aanvallend zijn de Oost-Vlamingen erg actief - met 16 schoten per 90 minuten staan ze in dit klassement tweede – maar de afwerking is niet altijd even goed. Daarnaast incasseren de Oost-Vlamingen veel doelgevaar: met 512 schoten in de voorbije 36 matchen stond geen enkele defensie meer kansen toe dan de Gentse.

Club Brugge en KAA Gent sluiten de zevende speeldag van Play-Off 1 af in de Ghelamco Arena. Voor beide teams zijn de belangen hoog: Blauw-Zwart moet winnen om zich in de titelrace te handhaven en de Buffalo’s zijn volop in strijd voor Europees voetbal. Ivan Leko kan niet rekenen op de geelgeschorste Clinton Mata en selecteerde volgende spelers:

Related articles