Vanavond om 18 uur: KAS Eupen - Club Brugge

Club Brugge gaat vanavond om 18 uur op bezoek in Eupen. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Na zijn blessureleed van de voorbije maanden, speelde Krépin Diatta zich de voorbije weken in de kijker. De 20-jarige flankspeler creëert met zijn snelle flitsen en dribbels offensief gevaar, maar voert evengoed zijn defensieve taken uit. Zijn knappe prestaties bleven niet onopgemerkt want onlangs werd hij voor het eerst opgeroepen bij de Senegalese nationale ploeg waar hij de kleedkamer zal delen met zijn groot idool Sadio Mané. Diatta verdedigt sinds begin vorig jaar de kleuren van Blauw-Zwart en kan zijn 25ste wedstrijd voor Club spelen!

Rocky Bushiri die op uitleenbasis bij Eupen speelt, krijgt onder Claude Makélélé heel wat speelminuten. De 19-jarige centrale verdediger doorliep de jeugdrangen bij KV Oostende en debuteerde op 17-jarige leeftijd in de Jupiler Pro League. Dit seizoen verkoos hij een uitleenbeurt aan de Kehrweg om extra ervaring op te doen. De Belgische belofteninternational die grinta en snelheid heeft, keert volgend seizoen terug naar de Kustboys.

Christof Dierick is scheidsrechter van dienst aan de Kehrweg. De Waaslander wordt bijgestaan door lijnrechters Jimmy Cremers en Christophe Battiston, de vierde official is Wesli De Cremer. Kris Bellon is de VAR.

Dankzij de 1-0 overwinning tegen STVV en het puntenverlies van KRC Genk is Club tot op 6 punten van de Limburgse competitieleider genaderd. De Bruggelingen stuitten enkele keren op een goed keepende Steppe of het doelhout, maar finaal maakte Hans Vanaken de beslissende treffer vanop de penaltystip. De Gouden Schoen is al 21 keer beslissend geweest in de competitie (9 goals en 12 assists), enkel Genk-spits Aly Samatta doet beter (20 doelpunten en 2 assists). Blauw-Zwart is net als KRC Genk en Antwerp zeker van Play-Off 1, maar toch staan er nog belangrijke punten op het spel in de twee laatste duels van de reguliere competitie. De landskampioen kon dit seizoen in elke uitmatch van de competitie scoren, op de wedstrijd bij Kortrijk na. In de voorbije drie verplaatsingen naar Eupen behaalde Club twee overtuigende zeges en deelden beide teams één keer de punten. Brandon Mechele vermijdt best een gele kaart anders mist hij de thuismatch tegen Moeskroen.

KAS Eupen staat op een veilige twaalfde plaats waardoor het al een paar speeldagen zeker is van behoud in eerste klasse. Vorig weekend trokken de Panda’s naar de Bosuil waar ze zich pas in de slotminuten moesten gewonnen geven. Een sterk keepende Van Crombrugge pakte uit met enkele knappe saves, maar was kansloos bij het openingsdoelpunt van Owusu. De Oostkantonners kwamen snel gelijk via Ocansey en leken op weg naar een punt, maar Bolingi maakte finaal nog de winning goal voor Antwerp. Dit seizoen kon Eupen zesmaal winnen in eigen huis en daarbij zaten o.a. twee stuntzeges tegen Standard (2-1) en Anderlecht (2-1). Op de thuisnederlagen tegen Genk en Kortrijk na, konden de Panda’s telkens scoren in eigen huis. In de heenronde won Club overtuigend met 5-2 van Eupen dankzij twee goals van Wesley en een hattrick van Jelle Vossen. Eric Ocansey en Luis García waren de doelpuntenmakers bij de bezoekers.

Blauw-Zwart trekt voor de laatste verplaatsing van de reguliere competitie naar de Oostkantons. Eupen is erop gebrand om voor eigen publiek te stunten en uiteraard gaat ook Club resoluut voor de drie punten aan de Kehrweg. Het belooft dus een spannend competitieduel te worden! Ivan Leko selecteerde volgende spelers:

Related articles