Vanavond om 18 uur: KV Kortrijk - Club Brugge

Club Brugge trekt vanavond om 18 uur naar het Guldensporenstadion voor het streekduel tegen KV Kortrijk. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Ethan Horvath is in bloedvorm en hield ook tegen Atlético Madrid met enkele knappe saves zijn netten schoon. De 23-jarige doelman stond driemaal onder de lat in de Champions League en hield telkens de nul tegen achtereenvolgens AS Monaco, Borussia Dortmund en Atlético Madrid. Dit onderstreept niet enkel het sterke keeperswerk van de Amerikaanse international, maar ook de straffe collectieve prestatie van de Brugse defensie.

Thomas Kaminski is de onbetwistbare nummer 1 onder de lat bij KV Kortrijk. De 26-jarige doelman speelt sinds 2016 bij de Kerels en is uitgegroeid tot een betrouwbaar sluitstuk. Op amper 17-jarige leeftijd maakte Kaminski zijn debuut in eerste klasse bij Germinal Beerschot en nadien deed hij nog heel wat nationale en internationale ervaring op bij o.a. Anderlecht, OH Leuven, Famagusta en FC Kopenhagen.

Erik Lambrechts is scheidsrechter van dienst in het Guldensporenstadion. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere en Stijn Hutsebaut, de vierde official is Bert Put.

Door de 2-1 nederlaag tegen Waasland-Beveren is Club weggezakt naar de derde plaats met één punt achterstand op Antwerp en vijf punten minder dan competitieleider KRC Genk. Blauw-Zwart behaalde tegen Atlético Madrid een verdiend 0-0 gelijkspel en verlaat de Champions League in stijl met zes punten. Het Europese avontuur gaat voort in de Europa League na de winterstop, maar eerst volgen nog enkele belangrijke matchen in de Jupiler Pro League. Bij winst kunnen de Bruggelingen over Antwerp naar de tweede plaats springen en naderen tot op twee punten van KRC Genk dat morgenavond KV Oostende ontvangt. Statistieken leren echter dat een verplaatsing naar het Guldensporenstadion geen sinecure is. Tijdens de voorbije vijf verplaatsingen naar Kortrijk kon Blauw-Zwart tweemaal winnen en verloor het driemaal van de Kerels. De Bruggelingen zijn dus gewaarschuwd! Ruud Vormer en Stefano Denswil lopen schorsingsgevaar en missen bij een geel karton de topper tegen Antwerp.

KV Kortrijk staat met 23 punten op de negende plaats in het klassement nadat het 1-1 gelijk speelde op het veld van KRC Genk. Enkele weken geleden zetten de Kerels de samenwerking met Glen De Boeck stop en werd Yves Vanderhaeghe voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. Voor de West-Vlaming betekende dit “opnieuw thuiskomen” want hij was er eerder zes seizoenen (2008-2014) actief als assistent-trainer en na zijn promotie tot hoofdtrainer bereikte hij Play-Off 1 tijdens het seizoen 2014-2015. Sinds de aanstelling van Vanderhaeghe is de balans voor KV Kortrijk met 7 op 9 positief. In de heenronde moesten de Kerels met 3-0 de duimen leggen tegen Club na doelpunten van Danjuma (2x) en Schrijvers. De Veekaa zal dus ongetwijfeld erg gemotiveerd zijn om voor eigen publiek sportieve revanche te nemen tegen Blauw-Zwart.

Related articles