Vanavond om 18 uur: KV Kortrijk - Club Brugge

Club Brugge gaat vanavond om 18 uur op bezoek bij KV Kortrijk. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Charles De Ketelaere leverde tegen Zulte Waregem voor de tweede wedstrijd op rij een assist af. Tweemaal liep hij richting de achterlijn, behield hij goed het overzicht en gaf hij de beslissende voorzet. De voorbije maanden maakte de 18-jarige Bruggeling die werd opgeleid bij de Club Academy, veel progressie. De nuchtere hardwekkende middenvelder heeft voetballend vermogen en toonde diepgang te kunnen creëren. In de Champions League-duels tegen PSG en Galatasaray speelde hij met lef en droeg hij zijn steentje bij aan de sterke collectieve prestatie op het kampioenenbal. Dankzij zijn sterke prestaties ontpopte De Ketelaere zich de voorbije maanden tot publiekslieveling in Jan Breydel.

Kristof D’Haene is een vaste waarde bij KV Kortrijk en miste amper vier minuten bij de Kerels in de competitie dit seizoen. De 29-jarige linksachter is vinnig en heeft veel loopvermogen, maar kan daarnaast ook gevaarlijk uit de hoek komen met zijn uitstekende traptechniek. Met een verleden bij de jeugd van Club, trok hij op 20-jarige leeftijd naar Cercle op zoek naar meer speelminuten in eerste klasse. D’Haene ontpopte zich tot sterkhouder bij de Vereniging, maar na de degradatie van Groen-Zwart koos de ex-jeugdinternational voor een nieuwe sportieve uitdaging bij KV Kortrijk. Ondertussen is hij bezig aan zijn vijfde seizoen in het Guldensporenstadion en niet weg te denken uit het elftal van Yves Vanderhaeghe.

Bram Van Driessche leidt het streekduel tussen KV Kortrijk en Club Brugge in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Kevin Monteny, de vierde official is Frederik Geldhof. VAR van dienst is Kevin Van Damme.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem in de halve finale van de Croky Cup, wil Blauw-Zwart opnieuw aanknopen met een overwinning op Kortrijk. Een moeilijke verplaatsing want Blauw-Zwart kon van de laatste drie competitieduels in het Guldensporenstadion slechts één partij winnend afsluiten. Bovendien kan het team van Yves Vanderhaeghe dit seizoen enkele knappe resultaten voorleggen in zijn thuismatchen. Veekaa speelde gelijk tegen Charleroi (1-1) en klopte Anderlecht (4-2), STVV (4-0), en Zulte Waregem (2-0) voor eigen publiek. Tijdens de heenwedstrijd in Jan Breydel won Club met 3-0 van de Kerels dankzij doelpunten van Hans Vanaken (2x) en David Okereke. Bij de Bruggelingen loopt niemand geel schorsingsgevaar.

KV Kortrijk staat met 22 punten op de twaalfde plaats in het klassement en is sterk gestart na de winterstop. De West-Vlamingen behaalden een felbevochten 1-0 thuisoverwinning tegen Cercle Brugge dankzij een late treffer van de inmiddels vertrokken Kagelmacher. Dankzij deze zege hebben de Kerels 11 punten voorsprong op de groenzwarte rode lantaarn. “De Veekaa” bleef tijdens de heenwedstrijd van de halve finale in de Croky Cup overeind op de Bosuil en behaalde een verdiend 1-1 gelijkspel tegen Antwerp. Tijdens de beklijvende cupmatch bracht Stojanovic de Kortrijkzanen op voorsprong en kon Mbokani pas in de slotminuten gelijkmaken. Doelman Jakubech pakte uit met enkele belangrijke saves tegen The Great Old. KV Kortrijk is dus goed op dreef en zal ook vanavond tegen Club ongetwijfeld gebrand zijn om een goed resultaat te halen voor eigen publiek.

Related articles