Vanavond om 20 uur: Club Brugge – Standard

De wedstrijd van vanavond is niet inbegrepen in het abonnement. De hele Pro League had deze week problemen met het online ticketsysteem, daarom gaan de loketten aan de Noord- en Oosttribune vanavond open vanaf 18u30. Kom langs en koop tickets voor €10 (Benedenring, Noord en Zuid), €15 (Oost boven) of €20 (West boven).

Senna Miangue is één van de nieuwe versterkingen bij de Rouches. De 21-jarige Antwerpenaar kan zowel op de linkerflank als centraal in de defensie terecht. Op 16-jarige leeftijd koos Miangue voor een buitenlands avontuur en trok hij van Beerschot naar de jeugd van Inter Milaan. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Cagliari dat hem nu voor twee seizoenen uitleent aan Standard. Net als Siebe Schrijvers is ook Senna Miangue actief als Belgisch belofteninternational.

Na dertien jaar Racing Genk koos Siebe Schrijvers voor een nieuwe sportieve uitdaging in Jan Breydel. De talentvolle spits maakte op zestienjarige leeftijd zijn profdebuut en is de jongste Genkie ooit in de Europa League. De aanvoerder van de Belgische beloften is snel, heeft een beslissende pass in huis en is bijzonder trefzeker. In de voorbereiding liet de 22-jarige Limburger zesmaal de netten trillen en met zijn voortdurende inzet past hij perfect bij de Brugse landskampioen.

Bart Vertenten leidt de klassieker tussen de landskampioen en bekerwinnaar in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen, Wesley Alen is de vierde scheidsrechter. Videoref van dienst is Sebastien Delferière.

Club Brugge strijdt tegen Standard om de 39ste Supercup in Jan Breydel. Met veertien zeges is Blauw-Zwart recordhouder vóór Anderlecht dat dertien keer won. In de vijf voorbije thuisduels tegen de Rouches bleven de West-Vlamingen telkens ongeslagen: Club kon vier keer zegevieren en deelde één keer de punten met de bezoekers uit Luik. Beide teams stonden twee jaar geleden al eens tegenover elkaar in de Supercup: de Bruggelingen trokken toen aan het langste eind en wonnen met 2-1 dankzij goals van José Izquierdo en Ruud Vormer. Het wordt vanavond een blij weerzien met Michel Preud’homme. De ervaren Luikenaar was bijna 4 seizoenen hoofdcoach bij Club en veroverde de landstitel, Belgische beker en Supercup. Hij bereikte daarnaast ook de kwartfinale van de Europa League. Naast Preud’homme hebben ook Emilio Ferrera, Eric Deflandre, Jan Van Steenberghe en Renaat Philippaerts een blauw-zwart verleden bij de bezoekers. Bruggelingen Guillaume Hubert, Alexander Scholz en Loïs Openda speelden ooit nog voor Standard. Bij een eventueel gelijkspel na 90 minuten zijn er geen verlengingen, maar wel een beslissende penaltyreeks.

Blauw-Zwart ontvangt vanavond bekerwinnaar Standard met de Supercup als inzet. De Brugse recordhouder kan meteen zijn eerste trofee van het nieuwe seizoen veroveren! Ivan Leko selecteerde volgende 21 spelers tegen de Rouches:

Related articles