Vanavond om 20.30 uur: Club Brugge – Sporting Clube de Portugal

Club ontvangt vanavond Sporting Clube de Portugal tijdens zijn traditionele Brugse Metten. Het duel met de Portugese topclub is de laatste generale repetitie voor de nakende competitiestart en Champions League-voorronde. De match is vanavond live te volgen op de Club App, op HLN.be en de HLN-app.

Bruno Fernandes is een belangrijke draaischijf bij Sporting Lissabon. Vorig seizoen was de 28-jarige middenvelder enorm bepalend bij ‘De Leeuwen’: hij scoorde maar liefst 31 doelpunten in 52 wedstrijden. De Portugese international begint aan zijn tweede seizoen bij Groen-Wit en voetbalde voordien bij o.a. Sampdoria en Udinese.

David Okereke is één van de nieuwe gezichten bij Blauw-Zwart. De Nigeriaanse aanvaller komt over van het Italiaanse Spezia waar hij vorig seizoen 10 goals scoorde en 12 assists uitdeelde in 33 matchen. De 21-jarige topschutter had verschillende aanbiedingen, maar koos resoluut voor Blauw-Zwart!

Wesli De Cremer leidt vanavond de Brugse Metten in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Kevin Monteny en Jeroen Walschap.

Sporting Clube de Portugal is vanavond te gast op de Brugse Metten. ‘De Leeuwen’ eindigden vorig seizoen derde in de reguliere competitie en wonnen de Portugese beker en League Cup. Bekende namen bij de bezoekers zijn o.a. Bruno Fernandes (Portugees international), Bas Dost (Nederlandse topschutter), Sebastian Coates (ex-winnaar Copa America), Jérémy Mathieu (ex-Barcelona) en uiteraard Abdoulay Diaby die vorige zomer van Club naar Lissabon verhuisde. Diaby had met zijn vele goals een belangrijk aandeel in de twee laatste Brugse landstitels en was uitgegroeid tot publiekslieveling in Jan Breydel. De Malinese international ontbreekt vanavond omdat hij tot begin juli actief was op de Africa Cup en nog geniet van zijn vakantie. De selectie van de bezoekers ziet er als volgt uit: Renan, Luis Maximiano, Ilori, Luis Neto, Mathieu, Borja, Nuno Mendes, Joao Silva, Thierry Correia, Eduardo Quaresma, Abdu Conté, Eduardo, Miguel Luis, Bruno Fernandes, Wendel, Daniel Brangança, Doumbia, Vietto, Raphinha, Gonzalo Plata, Bas Dost, Luiz Phellype en Jovane.

Na een korte afwezigheid gaan de Brugse Metten opnieuw door! Tegenstander van dienst is Sporting Clube de Portugal dat 52 jaar geleden de allereerste Europese opponent van Blauw-Zwart was. De galamatch tegen de Portugese bekerwinnaar is een mooi sluitstuk van de voorbereidingscampagne en betekent ook het debuut van Philippe Clement als Brugse hoofdcoach op Jan Breydel. Een laatste test voor de competitiestart binnen een week op Waasland-Beveren en de derde voorronde van de Champions League begin augustus. De Brugse selectie ziet er als volgt uit:

Related articles