Vanavond om 20.30 uur: Club Brugge – Waasland-Beveren

Club Brugge opent vanavond om 20.30 uur de elfde competitiespeeldag tegen Waasland-Beveren. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Aleksandar Vukotic streek pas enkele maanden geleden neer op de Freethiel, maar is er meteen uitgegroeid tot vaste waarde. De 23-jarige centrale verdediger miste nog geen enkele speelminuut en pikte ook al zijn doelpuntje mee tegen KAA Gent. Met zijn lengte (2m02) en stevige lichaamsbouw is de Servische jeugdinternational bijzonder duelkrachtig en kopbalsterk. Vukotic die tot vorig seizoen uitkwam voor de Bosnische eersteklasser FK Krupa, verlengde zijn verblijf bij de Waaslanders tot 2023.

Benoît Poulain kan zijn 100ste match in de Jupiler Pro League spelen! Hij kwam 54 keer uit voor Blauw-Zwart en 45 keer voor KV Kortrijk. De 31-jarige Fransman is een solide verdediger met veel spelinzicht en karakter. Vorig seizoen liep hij een schouderontwrichting op tijdens een competitieduel tegen KAA Gent, maar toch speelde hij de match op wilskracht uit. Benoît Poulain verhuisde drie jaar geleden van KV Kortrijk, waar hij in anderhalf seizoen was uitgegroeid tot sterkhouder. Voordien was hij actief bij de Franse tweedeklasser Olympique Nîmes.

Alexandre Boucaut leidt vanavond het competitieduel tussen Club Brugge en Waasland-Beveren in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Laurent Conotte en Patrick Plumes, de vierde official is Christof Dierick. Videoref van dienst is Kris Bellon.

Waasland-Beveren dat met 9 op 30 op de dertiende plaats in het klassement staat, zit in een positieve flow. De Leeuwen bleven de voorbije vier competitieduels ongeslagen en zijn een te duchten tegenstander. Voor de interlandbreak speelden ze 1-1 gelijk tegen KV Oostende op de Freethiel. De Leeuwen kwamen op 0-1 achterstand na een doelpunt van Canesin, maar sleepten met veel wilskracht nog een punt uit de brand na een late goal van de Beverse aanvoerder Massop. De bezoekers zakken af naar het Jan Breydelstadion zonder de zieke Aleksandar Boljevic en de geblesseerden Rafidine Abdullah, Francesco Forte, Tuur Dierckx en Din Sula. Yannick Ferrera selecteerde volgende 19 spelers: Anthony Swolfs, Davy Roef, Kevin Debaty, Tobias Salquist, Milan Massop, Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic, Daam Foulon, Jur Schryvers, Karlo Lulic, Floriano Vanzo, Louis Verstraete, Denzel Jubitana, Paul Keita, Daan Heymans, Beni Badibanga, Lamine Ndao, Nana Opoku Ampomah en Apostolos Vellios.

Door de 3-1 nederlaag tegen Standard voor de interlandbreak telt Club één punt achterstand op competitieleider KRC Genk. Blauw-Zwart heeft vanavond het thuisvoordeel en bewees in het verleden telkens iets meer te kunnen met de steun van de fantastische twaalfde man. De Brugse landskampioen bleef als enige eersteklasser foutloos in eigen huis en gaat ook tegen Waasland-Beveren resoluut voor de drie punten. Bij winst herovert het team van Ivan Leko de leidersplaats ten koste van KRC Genk dat morgenavond KAS Eupen ontvangt. De vier voorbije thuisduels tegen de Leeuwen werden telkens gewonnen.

Club gaat voluit voor winst tegen Waasland-Beveren in het Jan Breydelstadion. Ivan Leko selecteerde volgende 20 spelers bij Blauw-Zwart:

Related articles