Vanavond om 20.30 uur: Francs Borains - Club Brugge

Club Brugge opent vanavond om 20.30u zijn bekercampagne bij Francs Borains. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Jelle Vossen speelde over alle ploegen heen maar liefst 36 wedstrijden in de Belgische Beker. De 30-jarige Limburger rondde eerder de kaap van 400 officiële wedstrijden en 100 doelpunten in eerste klasse en heeft dus een pak ervaring. Met zijn grinta en spelinzicht is ‘de sluwe vos’ een gevaarlijk wapen in de Brugse aanval.

Lorenzo Lai is één van de meest ervaren spelers bij Francs Borains. De 34-jarige aanvoerder komt uit de jeugdopleiding van Moeskroen en voetbalde nadien o.a. bij RAEC Mons, La Louvière en Boussu Dour (het voormalige Francs Borains) in tweede en derde klasse. Lai speelt op het middenveld en kan ook aanvallend gevaarlijk uit de hoek komen.

Frederik Geldhof is scheidsrechter van dienst in de Borinage. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Kristof Meers. Er is geen VAR aanwezig in dit bekerduel.

Blauw-Zwart start vanavond zijn bekercampagne in Henegouwen. Vorig seizoen sneuvelden de Bruggelingen in 1/16de finale tegen het bescheiden KMSK Deinze na een zure 2-0 nederlaag. Philippe Clement liet duidelijk verstaan dat de Beker ook dit seizoen een belangrijke doelstelling van Club is. Blauw-Zwart bereikte in het verleden 18 keer de bekerfinale en is met 11 overwinningen absoluut recordhouder. Dankzij de 2-1 zege tegen Anderlecht stappen de West-Vlamingen met extra vertrouwen de bus op richting het Robert Urbainstadion.

Francs Borains en Club Brugge staan vanavond tegenover elkaar in de 1/16de finale van de Croky Cup. De Henegouwers zijn sterk bezig en staan met 13 op 15 op kop in de tweede amateurklasse. Het team van Dante Brogno won in de vorige rondes tegen KAC Betekom (1-0), KVV Weerstand Koersel (4-1), RFC Liège (2-1 n.v.) en Torhout KM (6-1). Francs Borains bereikte voor het eerste sinds 2013 opnieuw de 1/16de finale in de bekercompetitie.

Related articles