Vanavond om 20.30 uur: KMSK Deinze - Club Brugge

Club Brugge opent vanavond om 20.30u zijn bekercampagne bij KMSK Deinze. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Marvelous Nakamba is opnieuw wedstrijdfit en maakt mogelijk zijn wederoptreden bij Blauw-Zwart in Deinze. De 24-jarige Zimbabwaanse international jaagt op elke bal en is van onschatbare waarde op het Bruge middenveld. Twee seizoenen geleden was hij met 291 balrecuperaties bij Vitesse de beste balafpakker van de Nederlandse Eredivisie en ook in de Jupiler Pro League deed hij afgelopen jaar zijn reputatie alle eer aan.

Verdediger Lennert De Smul genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij Blauw-Zwart. De West-Vlaming vertrok op 14-jarige leeftijd naar Anderlecht, maar keerde na drie seizoenen terug bij Club waar hij kampioen speelde bij de Brugse beloften. In 2016 verhuisde De Smul naar KV Kortrijk, maar mede wegens blessureleed kwam hij weinig aan spelen toe bij de Kerels. Begin dit jaar koos de 22-jarige technische vaardige linkerflankverdediger voor een nieuwe sportieve uitdaging bij KMSK Deinze.

Erik Lambrechts is scheidsrechter van dienst in Deinze. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Philippe Vandecauter en Christophe Baillieuil. Er is geen VAR aanwezig in deze bekerwedstrijd.

Blauw-Zwart start vanavond zijn bekercampagne in Deinze. Vorig seizoen strandden de Bruggelingen in de halve finale tegen de latere bekerwinnaar Standard. In de laatste vier seizoenen behaalde Club telkens de finale waaronder de memorabele 2-1 bekerwinst tegen Anderlecht. Blauw-Zwart bereikte in het verleden 18 keer de bekerfinale en is met 11 overwinningen absoluut recordhouder. Het team van Ivan Leko begint met veel ambitie aan de Croky Cup en zakt dankzij de ruime 0-4 zege tegen KAA Gent met vertrouwen af naar Deinze. De Brugse selectie ziet er als volgt uit:

KMSK Deinze en Club staan vanavond tegenover elkaar in de 1/16de finale van de Croky Cup. De Oost-Vlamingen staan met 9 op 12 op de tweede plaats in de eerste amateurklasse en het team van Regi Van Acker leed vorig weekend pas zijn eerste competitienederlaag (2-1) op Seraing. In de vorige rondes wonnen de Oranjehemden met overtuigende cijfers van respectievelijk BX Brussels (6-0), RFC de Liège (4-0) en RWDM (6-0). Bij de thuisploeg hebben Lennert De Smul, Gauthier Libbrecht en Victor Vankerckhoven een blauw-zwart verleden bij de Club Academy. Het Burgemeester Van De Wiele stadion is de thuisbasis van de Brugse beloften in de nationale competitie en in de UEFA Youth League. Club Brugge en KMSK Deinze speelden nooit eerder een officiële wedstrijd tegen elkaar.

Related articles