Vanavond om 20.30 uur: KV Oostende - Club Brugge

Club Brugge strijdt vanavond om 20.30u met KV Oostende voor een plaats in de kwartfinales van de Croky Cup. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Jelle Vossen speelde over alle ploegen heen maar liefst 37 wedstrijden in de Belgische Beker. De 30-jarige Limburger rondde eerder de kaap van 400 officiële wedstrijden en 100 doelpunten in eerste klasse en heeft dus een pak ervaring. Vorig weekend maakte Vossen een geslaagde invalbeurt tegen het goed organiseerde Moeskroen en hield hij samen met zijn ploegmaats de drie punten in Jan Breydel. Met zijn grinta en inzicht vormt hij een gevaar voor elke tegenstander en is hij een meerwaarde voor de Brugse aanvalslinie.

Joseph Akpala maakte recent zijn comeback bij KV Oostende en vierde zijn rentree met een belangrijk doelpunt tegen Anderlecht afgelopen week. De 33-jarige aanvaller heeft een blauw-zwart verleden en speelde van 2008 tot 2012 in Jan Breydel. De sympathieke Nigeriaan scoorde 56 doelpunten voor Club en verkaste na vier seizoenen naar Werder Bremen. In de Bundesliga kwam hij nauwelijks aan spelen toe, waarop hij twee seizoenen bij het Turkse Karabükspor vertoefde. Van 2015 tot 2018 voetbalde Akpala bij KV Oostende en na een korte passage bij het Saoedische Al-Faisaly, is hij opnieuw aan de slag bij de Kustboys.

Jonathan Lardot leidt het Westvlaamse bekerduel in goede banen. Hij wordt geassisteerd door lijnrechters Laurent Conotte en Romain Devillers, de vierde official is Frederik Geldhof. Er is geen VAR aanwezig.

Club Brugge trekt met extra vertrouwen voor zijn volgende bekeropdracht richting de Versluys Arena. In de voorbije ronde bleek Blauw-Zwart te sterk voor Francs Borains uit de tweede amateurklasse. De West-Vlamingen namen in de slotfase afstand van de Henegouwers dankzij doelpunten van Percy Tau en David Okereke (2x). Eerder dit seizoen won Club tijdens de heenronde van de reguliere competitie met 0-2 tegen KV Oostende in de Versluys Arena dankzij goals van invallers Okereke en Tau. Philippe Clement liet duidelijk verstaan dat de Beker ook dit seizoen een belangrijke doelstelling is en dat de volledige focus op het halen van de volgende ronde ligt. Blauw-Zwart bereikte in het verleden 18 keer de bekerfinale en is met 11 overwinningen absoluut recordhouder. De Brugse selectie ziet er als volgt uit:

KV Oostende en Club Brugge staan vanavond tegenover elkaar in de 1/8ste finale van de Croky Cup. De Kustboys spelen voor de tweede keer op korte tijd tegen Blauw-Zwart: nog geen twee weken geleden leed KV Oostende een 2-0 nederlaag in Jan Breydel, maar het team van Ingebrigtsen bewees eerder in het verleden dat het kan stunten voor eigen publiek. Afgelopen weekend bewezen de Oostendenaars dit nog door met 3-2 in eigen huis te winnen van Anderlecht. In de vorige bekerronde won de kustploeg met 0-2 op het veld van amateurclub Mandel United dankzij goals van Rajsel en Sakala. De Kustboys missen de geschorste Vargas en geblesseerden Capon, Skulason en Vandendriessche. Hun selectie bestaat uit volgende spelers: Dutoit, Ondoa, Faes, Milovic, Sane, Bataille, Ndenbe, Neto, Palaversa, Jonckheere, Boonen, Canesin, Hjulsager, D'Haese, Sakala, Sylla, Guri en Akpala.

Related articles