Vanavond om 20.30 uur: Waasland-Beveren - Club Brugge

Club Brugge trapt vanavond om 20.30 uur de 18de competitiespeeldag af op de Freethiel. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Cyril Ngonge maakte tegen Standard zijn debuut voor Blauw-Zwart en kende een geslaagd debuut in het Jan Breydelstadion. De talentvolle aanvaller kreeg zijn prille jeugdopleiding bij Anderlecht, maar verhuisde op 14-jarige leeftijd naar Club waar hij succesvol doorgroeide in de Club Academy. De zoon van ex-voetballer Michel Ngonge (o.a. Harelbeke, Watford) liet zich eerder al opmerken tijdens de Youth League waarin hij vier goals scoorde.

Vorige zomer verruilde Jur Schryvers de Brugse beloften voor Waasland-Beveren op voorspraak van Philippe Clement. De 21-jarige belofteninternational speelde dit seizoen het merendeel van de wedstrijden bij de Waaslanders en liet ook één doelpunt en twee assists optekenen in de Jupiler Pro League. Schryvers speelt bij voorkeur als rechterflankverdediger, maar kan ook als defensieve middenvelder uit de voeten.

Bram Van Driessche is scheidsrechter van dienst op de Freethiel. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Kristof Meers, de vierde official is Nicolas Laforge.

Club staat met 34 punten op de tweede plaats in het klassement en telt vier punten minder dan KRC Genk. Dankzij de vlotte 3-0 overwinning tegen Standard heroverde Blauw-Zwart de tweede plaats ten koste van Antwerp dat met 1-3 verloor tegen STVV. Bij winst kan de landskampioen een gouden zaak doen in het klassement en naderen tot één van de Limburgse competitieleider die morgenavond KV Kortrijk ontvangt. De statistieken bewijzen dat een verplaatsing naar de Freethiel nooit een sinecure is. De voorbije twee verplaatsingen naar Beveren verloor Club telkens punten en ook nu zullen de Waaslanders extra gemotiveerd zijn om voor eigen publiek één of meer broodnodige punt(en) te behalen. Ruud Vormer loopt schorsingsgevaar en mist bij een geel karton de verplaatsing naar Kortrijk.

Waasland-Beveren staat met 11 punten op de laatste plaats in het klassement nadat het met 1-0 verloor tegen Eupen. Enkele weken geleden zetten de Waaslanders de samenwerking met Yannick Ferrera stop en werd Adnan Custovic voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. Ondanks veel goede wil, blijven de goede resultaten uit en behaalde Waasland-Beveren slechts 1 op 15 in de voorbije competitieduels. De Leeuwen zijn dus dringend op zoek naar punten en zullen ongetwijfeld erg gemotiveerd zijn om een goed resultaat neer te zetten op de Freethiel. In de heenronde maakte Waasland-Beveren het Club knap lastig en behaalde een punt in het Jan Breydelstadion dankzij de 1-1 gelijkmaker van Vellios. De Bruggelingen zijn dus gewaarschuwd!

Na de 3-0 overwinning in de topper tegen Standard zakt Blauw-Zwart met extra vertrouwen af naar Beveren. De Brugse landskampioen gaat resoluut voor de drie punten tegen de Waaslanders, maar zal dit zonder zijn geblesseerde flankspelers moeten doen. Ivan Leko selecteerde volgende spelers:

Related articles