Vanavond om 21 uur: Borussia Dortmund - Club Brugge

Club Brugge trekt vanavond voor de laatste Europese verplaatsing in deze groepsfase naar Dortmund. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Sofyan Amrabat deed vorig seizoen bij Feyenoord heel wat ervaring op in de Champions League en scoorde voor de Rotterdammers de eerredder in en tegen Napoli. Afgelopen zomer kwam hij nog met zijn oudere broer Nordin in actie op het WK in Rusland voor het Marokkaanse elftal. De 22-jarige middenvelder heeft veel loopvermogen en voetbalinzicht, maar is ook technisch onderlegd. Amrabat hoopte voor de loting op Borussia Dortmund als tegenstander en de Brugse aanwinst zal ongetwijfeld met de nodige grinta op de grasmat staan!

Thomas Delaney verhuisde afgelopen zomer van Werder Bremen naar Borussia Dortmund. De 27-jarige Deense international die op het afgelopen WK nog nipt onderuit ging in de achtste finales tegen Kroatië, was vorig seizoen één van de uitblinkers in de Bundesliga met zijn duelkracht en voetballend vermogen. Twee jaar geleden schudde Delaney nog als aanvoerder de hand van Timmy Simons in het Jan Breydelstadion tijdens zijn laatste Europese wedstrijd voor FC Kopenhagen vooraleer hij naar Werder Bremen vertrok. In zeven seizoenen bij de Deense topclub behaalde de ervaren middenvelder vier landstitels en vier nationale voetbalbekers.

De partij in het Signal Iduna Park staat onder leiding van Gediminas Mažeika. De Litouwse ref wordt bijgestaan door zijn landgenoten Vytautas Šimkus en Vytenis Kazlauskas Soares (lijnrechters) en Donatas Rumšas en Manfredas Lukjančukas. (doelgebied-refs). Dovydas Sužiedėlis is de vierde official.

Club gaat vanavond op bezoek bij groepsleider Borussia Dortmund dat in eigen huis nog ongeslagen is. Na de historische 0-4 zege in Monaco behoudt Blauw-Zwart een kleine kans om door te stoten naar de volgende ronde, maar dan moeten de Bruggelingen 6 op 6 halen tegen Borussia Dortmund en Atlético Madrid. De West-Vlamingen mikken eerder op de derde plaats die recht geeft op een ticket voor de 1/16de finale van de UEFA Europa League. Als Club minstens even goed doet als AS Monaco dat tegen Atlético Madrid voetbalt, is Europese overwintering in de UEFA Europa League een feit. Tijdens de heenmatch in Jan Breydel maakte Blauw-Zwart het Borussia Dortmund bijzonder moeilijk dankzij een sterke collectieve prestatie, maar de Duitse bezoekers hadden meer geluk en kwamen 0-1 voor dankzij een afgeweken bal van Christian Pulisic die in doel belandde. Ivan Leko kan opnieuw rekenen op Stefano Denswil en Emmanuel Dennis. De Brugse selectie ziet er als volgt uit:

Borussia Dortmund ontvangt vanavond de Brugse landskampioen in het quasi uitverkochte Signal Iduna Park met zijn vermaarde ‘Gelbe Wand’. De Südtribüne wordt in de volksmond ook de ‘Gelbe Wand’ (gele muur) genoemd en is met een capaciteit van 24 454 staanplaatsen de grootste tribune in Europa. Het team van Lucien Favre is in topvorm en leed dit seizoen over alle competities heen slechts één nederlaag. De Duitse competitieleider verloor de voorbije speeldag met 2-0 op het veld van Atlético Madrid waardoor de Borussen en Madrilenen met 9 punten op een gedeelde eerste plaats staan. Vanavond heeft Zwart-Geel genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Related articles