Vanavond om 21 uur: Club Brugge – LASK

Club Brugge ontvangt vanavond LASK in de beslissende terugmatch van de Champions League play-offs. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Gernot Trauner is de 27-jarige aanvoerder van LASK die centraal in de defensie speelt. De Oostenrijkse international is aartsgevaarlijk bij de hoekschoppen en vrije trappen van Michorl en toonde zich recentelijk in de Oostenrijkse Bundesliga en in het Europese duel tegen Basel bijzonder trefzeker. Iemand om in de gaten te houden!

Ruud Vormer is met zijn grinta en onvermoeibare inzet hét toonbeeld van de blauw-zwarte ‘No Sweat, No Glory’ mentaliteit. De 31-jarige Nederlander is een geboren leider op en naast het veld en bovendien vaak bepalend met zijn talloze assists en belangrijke goals. Ook vanavond zal ‘Ruudje’ ongetwijfeld het beste van zichzelf geven in een kolkend Jan Breydel!

Felix Brych is scheidsrechter van dienst in Jan Breydel. De ervaren Duitser wordt bijgestaan door zijn landgenoten Mark Borsch en Stefan Lupp (lijnrechters) en Tobias Stieler (vierde official). Bastian Denkert en Marco Fritz vormen het VAR-team.

LASK verloor thuis met het kleinste verschil van Club, maar de Oostenrijkers zullen ongetwijfeld extra gemotiveerd aan de aftrap staan. Het team van Valérien Ismaël toonde zich in de terugmatch een te duchten tegenstander en zal ook vanavond met het mes tussen de tanden spelen. Vorig weekend won Linz met 1-2 op Rapid Wien dankzij twee goals van Marko Raguz. Dankzij deze zege staat Zwart-Wit op de tweede plaats in de Oostenrijkse Bundesliga met twee punten achterstand op de ongeslagen competitieleider Salzburg.

Blauw-Zwart won de heenmatch in Linz met 0-1 dankzij een penaltygoal van Hans Vanaken. Nochtans ging de thuisploeg verschroeiend van start en creëerden de Oostenrijkers de meeste doelkansen in de beginfase. De eerste tegenprik van Club was meteen raak: Loïs Openda werd foutief afgestopt en Hans Vanaken zette zijn elfmeter feilloos om. LASK ging uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de Bruggelingen bleven overeind en kwamen er zelf ook regelmatig gevaarlijk uit. Met de steun van zijn fantastische twaalfde man gaat Club tegen Linz resoluut voor de kwalificatie van de Champions League groepsfase in een kolkend Jan Breydel!

Dankzij de 0-1 zege in Linz staat Blauw-Zwart met een kleine bonus aan de aftrap. Bij winst of een gelijkspel kwalificeert Club zich voor de Champions League groepsfase. Philippe Clement selecteerde volgende spelers:

Related articles