Vanmiddag om 14.30 uur: Anderlecht - Club Brugge

Club Brugge gaat vanmiddag om 14.30 uur op bezoek bij Anderlecht. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Emmanuel Dennis is opnieuw inzetbaar na zijn twee schorsingsdagen en kan tegen Anderlecht zijn 60ste wedstrijd voor Club spelen. De 21-jarige Nigeriaan kan met zijn rushes offensief gevaar creëeren, maar vervult daarnaast ook zijn defensieve taken behoorlijk. De talentvolle flankaanvaller scoorde in de heenmatch tegen Anderlecht het openingsdoelpunt en had een belangrijk aandeel in de winst tegen de Brusselaars. Dennis is aan zijn tweede seizoen bij Blauw-Zwart bezig, voordien speelde hij bij de Oekraïense eersteklasser Zorya Luhansk.

Yannick Bolasie werd in de slotseconden van de wintermercato binnengehaald door Paars-Wit. De 29-jarige flankaanvaller wordt voor zes maanden gehuurd van Everton. ‘The Toffees’ leenden de ex-ploegmaat van Romelu Lukaku eerder dit seizoen uit aan Aston Villa waar hij in 21 matchen twee keer scoorde en vijf assists uitdeelde. Vorig weekend scoorde Bolasie de winning goal tegen Antwerp en was hij meteen bepalend voor de Brusselaars. De Congolese international is vooral bekend om zijn flitsende dribbels en snelheid.

Jonathan Lardot leidt de topper tussen Club en Anderlecht in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Laurent Conotte en Florian Lemaire, de vierde official is Wim Smet. Videoref van dienst is Erik Lambrechts.

Na de pijnlijke Europese nederlaag ligt de focus opnieuw volledig op de Jupiler Pro League. De landskampioen krijgt meteen de kans om zich te herpakken in de clash tegen Anderlecht. Dankzij de 3-1 zege tegen KRC Genk is de voorsprong van de Limburgse competitieleider verminderd tot acht punten en mits een goed resultaat tegen Paars-Wit kan Club zijn achterstand nog extra verkleinen. De Genkenaars spelen pas later vanavond en ontvangen dan Antwerp. In de voorbije vijf verplaatsingen naar het Astridpark deelden beide teams tweemaal de punten en wonnen de Brusselaars driemaal. Er loopt niemand geel gevaar bij de Bruggelingen. Bij winst tegen Anderlecht is Blauw-Zwart mathematisch zeker van Play-Off 1!

Vorig weekend won Anderlecht de topper tegen Antwerp dankzij het doelpunt van Yannick Bolasie diep in de blessuretijd. Hierdoor staan de Brusselaars met 41 punten op een gedeelde zesde plaats met KAA Gent dat vrijdagavond Standard klopte. De strijd voor een plek in de top zes en de bijhorende Play-Off 1 deelname ligt dus nog open. Er resten nog vier speeldagen om uitsluitsel te brengen, maar Paars-Wit zal ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn om de drie punten thuis te houden tegen Blauw-Zwart. Tijdens de heenmatch in Brugge toonde Club zich alvast efficiënter dan Anderlecht. Na enkele minuten zorgde Dennis voor een droomstart nadat hij een hoekschop van Hans Vanaken onhoudbaar in doel kopte. De bezoekers maakten gelijk via Musona die een snelle combinatie afrondde in doel. Beide teams creëerden nog enkele kansen, maar het was uiteindelijk Hans Vanaken die na een knappe combinatie met captain Ruud Vormer het leer beheerst binnenknalde en de 2-1 eindstand vastlegde.

Na de Europese confrontatie tegen Salzburg moet Blauw-Zwart opnieuw vol aan de bak tegen Anderlecht. Een traditioneel moeilijke verplaatsing, maar Club gaat resoluut voor een goed resultaat. Ivan Leko kan niet rekenen op de geschorste Benoît Poulain en selecteerde volgende spelers:

Related articles