Vanmiddag om 14.30 uur: KRC Genk - Club Brugge

Club Brugge speelt vanmiddag om 14.30 uur de topper tegen Genk in een uitverkochte Luminus Arena. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Siebe Schrijvers keert vandaag terug naar de ploeg waar alles voor hem begon: de snelle spits maakte op zestienjarige leeftijd zijn profdebuut en speelde dertien seizoenen bij de Genkies. De kapitein van de Belgische beloften koos in de zomer van 2018 voor een nieuwe sportieve uitdaging in Jan Breydel. Dit seizoen zit de 23-jarige Limburger aan vier goals en vijf assists in de Jupiler Pro League.

Afgelopen zomer verruilde Theo Bongonda Essevee voor KRC Genk. De 24-jarige flankaanvaller werd opgeleid bij Lierse en trok op 20-jarige leeftijd naar Celta De Vigo waar hij 77 wedstrijden in de Spaanse Primera Division speelde. Na uitleenbeurten aan het Turkse Trabzonspor en Zulte Waregem, voetbalt de snelle spits nu in de Luminus Arena. Dit seizoen zit hij aan vier goals en drie assists in de competitie.

Erik Lambrechts is scheidsrechter van dienst in de Luminus Arena. Hij wordt bijgestaan door Thibaud Nijssen, Pieter Becquet (lijnrechters), Wim Smet (vierde official) en Jasper Vergoote (VAR).

Veel tijd om te bekomen van de zware verplaatsing naar Manchester is Club niet gegund. Blauw-Zwart moet opnieuw vol aan de bak tegen KRC Genk dat nog volop in de running is voor Play-Off 1 en bovendien een stevige thuisreputatie geniet. Dankzij de 1-0 zege tegen Charleroi is Blauw-Zwart winnaar van de reguliere competitie en heeft het alvast een Europa League-ticket voor volgende seizoen beet. Uiteraard gaan de Bruggelingen ook tegen de regerende landskampioen voluit voor een goed resultaat, al zal dat niet evident zijn tegen het sterke Limburgse collectief. Bij een goed resultaat kan Club zijn huidige bonus van negen punten uitbouwen op eerste achtervolger KAA Gent dat vanavond tegenover Cercle Brugge staat. Philippe Clement keert voor het eerst terug naar de Luminus Arena waar hij vorig seizoen Genk aan zijn vierde landstitel hielp. Voorts hebben Siebe Schrijvers, Clinton Mata en Nick Shinton een sportief verleden bij de Limburgers.

KRC Genk staat met 41 punten op de zevende plaats in het klassement en telt twee punten achterstand op KV Mechelen dat eerder STVV klopte met 0-3. De belangen bij de Limburgers zijn dus groot want ook zij willen graag dat laatste Play-Off 1 ticket bemachtigen. Na vandaag bestaat het programma van de landskampioen nog uit een verplaatsing naar Oostende en een thuiswedstrijd tegen directe concurrent KV Mechelen op de slotspeeldag. Maar vandaag krijgen de Genkenaars eerst Club Brugge over de vloer. Het team van Hannes Wolf behaalde dit seizoen 25 op 39 voor eigen publiek en historisch gezien doen de Limburgers het doorgaans goed tegen Blauw-Zwart in de Luminus Arena. De laatste overwinning van Club dateert van 9 februari 2014 (1-3), de negen overige confrontaties eindigden in drie draws en zes overwinningen voor KRC Genk.

Related articles