Vanmiddag om 14.30 uur: R. Antwerp FC - Club Brugge

Club Brugge gaat vanmiddag om 14.30 uur op bezoek bij Antwerp. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Ethan Horvath is met twee clean sheets de doelman die het vaakst zijn netten schoon hield in Play-Off 1. De 23-jarige Amerikaan pakte niet alleen de voorbije weken, maar ook de voorbije maanden regelmatig uit met knappe saves. De jonge goalie stond driemaal onder de lat in de Champions League en hield telkens de nul tegen achtereenvolgens AS Monaco, Borussia Dortmund en Atlético Madrid. Horvath is bezig aan zijn derde seizoen bij Blauw-Zwart en speelde eerder voor het Noorse Molde.

Sinan Bolat pakte al meermaals dit seizoen eigenhandig punten met zijn parades. De 30-jarige doelman bulkt van de ervaring en is een rots in de branding bij Antwerp. Met 12 clean sheets staat Bolat bovenaan het klassement (samen met Vukovic) en ook in Play-Off 1 was hij al enorm bepalend voor zijn team. Denk hierbij maar aan zijn mirakelsaves in de gewonnen match tegen KRC Genk (1-0). De talentvolle Turk stond eerder tussen de palen bij o.a. KRC Genk, Standard Luik, Galatasaray en Club Brugge.

Lawrence Visser is scheidsrechter van dienst op de Bosuil. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Jo de Weirdt, de vierde official is Wesley Alen.

Na de pijnlijk 1-3 nederlaag in Genk en de zege van de Limburgse koploper tegen Standard (1-3), doet Blauw-Zwart er dus goed aan de drie punten mee te graaien tegen The Great Old. Geen makkelijke opdracht aangezien het team van Laszlo Bölöni goed op dreef is en aangevuurd door zijn thuisaanhang ongetwijfeld extra gemotiveerd aan de aftrap zal verschijnen. Eerder dit seizoen speelde Club 1-1 gelijk op de Bosuil. Door de mandekking van Antwerp kregen de bezoekers weinig bewegingsruimte, maar toch gingen de Bruggelingen voluit hun kans. Captain Ruud Vormer tikte de verdiende openingsgoal binnen en de landskampioen had de wedstrijd volledig onder controle. De thuisploeg sleepte finaal nog een punt uit de brand nadat Haroun vanuit een slecht weggewerkte corner kon scoren. In de heenmatch won Club met duidelijke 5-1 cijfers dankzij goals van Dennis (2x), Schrijvers, Rits en Vanaken. Van Damme scoorde de eerredder voor de bezoekers.

R. Antwerp FC kende een geslaagde start in Play-Off 1 en behaalde 9 op 12. Het team van Laszlo Bölöni verloor met 3-1 op Standard, maar won daarna achtereenvolgend van KRC Genk (1-0), Anderlecht (1-2) en KAA Gent (1-2). Vorig weekend werden de Buffalo’s met 1-2 geklopt in de Ghelamco Arena. Baby kon profiteren van een slechte terugspeelbal bij de thuisploeg en bracht zijn team vroeg op voorsprong. Na de rust kwamen de Gentenaars frivoler uit de kleedkamer en creëerden ze meer doelgevaar onder impuls van Chakvetadze. De Georgische invaller bracht met een plaatsbal zijn team op gelijke hoogte. Uiteindelijk maakte ex-Bruggeling Lior Refaelov de winning goal voor de bezoekers. Club en Antwerp zijn de enige twee ploegen die in elke Play-Off 1 match scoorden. Daarnaast staan het jongste en oudste basiselftal tegenover elkaar met een gemiddelde leeftijd van 24,74 jaar bij Club Brugge en 29,02 jaar bij Antwerp. De rood-witte aanvallen starten het meest vanop de flanken (84,3%), waar Juklerod, Opare of Buta vaak voorzetten versturen na een uitbraak van flankspelers als Lamkel Zé of de infiltrerende Hairemans. Laszlo Bölöni kan tegen Blauw-Zwart niet rekenen op de geschorste Haroun en geblesseerde Buta.

Blauw-Zwart heeft een belangrijke verplaatsing richting Bosuil op het programma. Club telt een achterstand van zeven punten op KRC Genk dat eerder Standard klopte (1-3) en wil dus absoluut winnen tegen The Great Old. Dennis vermijdt best geel want anders mist hij de topper tegen Anderlecht. Ivan Leko kan niet rekenen op de geblesseerden Rezaei, Peres, Cools, Mitrovic en Vlietinck. Nakamba keert terug uit blessure. Volgende spelers zitten in de wedstrijdselectie:

Related articles