zondag 16 augustus 2020 00:30

Vanmiddag om 16 uur: KAS Eupen - Club Brugge

Club Brugge speelt vanmiddag om 16u zijn eerste verplaatsing van het seizoen tegen KAS Eupen. Lees hieronder de voorbeschouwing.

PLOEGENNIEUWS

KAS EUPEN

Op de eerste speeldag behaalde KAS Eupen een 1-1 gelijkspel tegen OH Leuven. De Panda’s begonnen het best aan de partij en creëerden het meeste doelgevaar via Nuhu en N'Dri, maar kwamen op achterstand na een ingestudeerde vrije trap van Kotysch. De Oostkantonners bleven hoog druk zetten en Isaac Nuhu trapte de verdiende gelijkmaker binnen na slecht weg werken bij de thuisploeg. KAS Eupen zag in het tussenseizoen verschillende spelers vertrekken: Siebe Blondelle, Olivier Verdon, Danijel Milicevic, Mégant Laurent, Omid Ebrahimi, Flavio Ciampichetti, Jon Bautista, Smail Prevljak, Ibrahima Diallo en Jonathan Bolingi zochten andere oorden op. De Panda’s versterkten zich in al hun linies en de meeste spelers zijn geen onbekende in de Jupiler Pro League. Benoît Poulain, Julien Ngoy, Jordi Amat, Amara Baby, Théo Defourney, Stef Peeters, Jonathan Heris, Knowledge Musona, Senna Miangue, Mamadou Koné en Adriano Correia zijn de nieuwste gezichten aan de Kehrweg. Nieuwkomers Benoît Poulain en Julien Ngoy hebben een sportief verleden bij Blauw-Zwart. Dit seizoen viert KAS Eupen zijn 75-jarig bestaan en daarom treedt het vandaag voor het eerst met zijn nieuwe thuisshirt aan.

Beñat San José selecteerde volgende spelers: Ortwin De Wolf, Menno Koch, Jordi Amat, Benoît Poulain, Julien Ngoy, Stef Peeters, Knowledge Musona, Carlos Embalo, Nils Schouterden, Marciano Aziz, Emmanuel Sowah, Jens Cools, Jonathan Heris, Isaac Nuhu, Théo Defourney, Andreas Beck, Ignace Ndri en Boris Lambert.

 

CLUB BRUGGE

Na de 0-1 nederlaag tegen Charleroi op de openingsspeeldag, gaat Blauw-Zwart aan de Kehrweg naarstig op zoek naar zijn eerste drie punten. De landskampioen lag nochtans niet onder in het spel en creëerde ook enkele keren doelgevaar tegen de Zebra’s. Alleen konden de Henegouwers hun enige doelkans uit de tweede helft verzilveren in de winning goal van Ryota Morioka waardoor de Bruggelingen met lege handen achterbleven in Jan Breydel. Blauw-Zwart is erop gebrand om vandaag de nul in het klassement weg te vegen en zijn eerste punten van het seizoen te veroveren. Exact een jaar geleden stonden Club en KAS Eupen ook tegenover elkaar en toen eindigde de partij op 0-0 in Jan Breydel. De terugwedstrijd in de Oostkantons op de slotspeeldag van de reguliere competitie werd geschrapt wegens de coronapandemie. Vorig seizoen was KAS Eupen de enige Belgische ploeg waartegen Club niet kon scoren. De trip naar Eupen is meteen ook de verste verplaatsing in de Jupiler Pro League.

Philippe Clement selecteerde volgende spelers: Mignolet, Horvath, Shinton, Sobol, Ricca, Mechele, Mata, Kossounou, Balanta, Schrijvers, Vanaken, Vormer, Rits, De Ketelaere, Van Den Keybus, Asoma, Okereke,  Diatta, Badji en Krmenčík.

 

 

SCHEIDSRECHTER – ERIK LAMBRECHTS

Erik Lambrechts leidt het competitieduel tussen Eupen en Club in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Kevin Monteny, vierde official is Maarten Toeback. De videoref is Jonathan Lardot.

IN DE KIJKER

KAS EUPEN – BENOÎT POULAIN

Benoît Poulain is één van de nieuwe gezichten in de Eupense defensie maar de 33-jarige Fransman is geen onbekende voor Blauw-Zwart. “Le Professeur” staat vooral bekend om zijn uitstekende positiespel en secuur verdedigen en heeft een pak ervaring in eerste klasse. Na twee seizoenen bij KV Kortrijk, stapte hij begin 2016 over naar Club. Poulain speelde 87 wedstrijden in de Brugse defensie en pakte twee landstitels bij Blauw-Zwart. Vorige zomer trok hij naar Kayserispor waar hij ploegmaat werd van o.a. Emmanuel Adebayor, maar na een half seizoen hield hij zijn passage in de Turkse Süper Lig voor bekeken. Poulain zorgt met zijn komst voor extra maturiteit bij de Panda’s.

CLUB BRUGGE – FEDERICO RICCA

Federico Ricca kan zijn tiende match in de Jupiler Pro League spelen aan de Kehrweg. Vorige week maakte hij een degelijke invalbeurt voor de onfortuinlijke Simon Deli die vroeg in de partij tegen Charleroi geblesseerd uitviel.  De 25-jarige verdediger is bezig aan zijn tweede seizoen bij Blauw-Zwart en is de allereerste Uruguayaan in Brugse loondienst. Vorig seizoen scoorde hij twee competitiedoelpunten bij Blauw-Zwart waardoor hij één van de 16 Zuid-Amerikaanse doelpuntenmakers ooit bij Club is. Alvorens Ricca in Jan Breydel toekwam, voetbalde hij bij het Spaanse FC Malaga waar hij in totaal 39 wedstrijden speelde en bovendien sterkhouder en kapitein was.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in