Verenigde Arabische Emiraten – Club Brugge: de Club Facts

Het einde van de stageweek in Garderen zit er aan te komen, maar niet voor we onze tweede oefenmatch in Garderen afwerken. Vanavond neemt Club het op tegen de Verenigde Arabische Emiraten.

PRAKTISCH

De wedstrijd gaat door in Sportpark De Westeneng te Garderen. Tickets worden verkocht aan €5 en kinderen t.e.m. 12 jaar betalen slechts €2,5.

 

Voor de veiligheid vragen beide teams geen handtassen en rugzakken mee te nemen naar het stadion. Ook Bengaals vuurwerk, rookbommen zijn verboden.

WEDSTRIJD

Afgelopen woensdag kwam Club niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Roemeense vice-kampioen FCSB. Al na 4 minuten kopte Stefano Denswil een hoekschop van Ruud Vormer keihard in de kruising. Na de pauze kon de club uit de Roemeense hoofdstad gelijkstellen na een doelpunt van de Portugees Felipe Teixeira. Vlak voor tijd kreeg Steaua een strafschop. Maar doelman Guillaume Hubert stopte zowel de penalty als de herneming zeer knap en hij vermeed zo een mogelijk nederlaag. 

 

De Braziliaanse verdediger Luan Peres Petroni maakte zijn vriendschappelijk debuut in de 2e helft. Topschutter van de voorbereiding blijft Siebe Schrijvers met 5 treffers en belofte Brandon Baiye maar liefst al al 195 minuten tijdens de voorbereiding. Daarmee staat hij het langst op het veld van alle spelers. 

Tegen de VAE speelt Club een redelijk unieke "hybrid friendly", een duel tussen een club en een land. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. In 2007 oefende Club tegen de Rode Duivels (1-4 verlies), in 2010 was er een oefenwedstrijd tegen de Belgische Nationale Ploeg van de Post (4-0) en op de Brugse Metten speelde Club al oefenmatchen tegen de nationale ploegen van Senegal (3-2 winst in 1985) en Marokko (1-2 verlies in 1987). 

TEGENSTANDER

De VAE is een land dat bestaat uit 7 emiraten: Abi Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras-al-Khaimah en Fujairah. Het land werd onafhankelijk in 1971. Het telt net geen 6 miljoen inwoners en heeft Abu Dhabi als hoofdstad. 

 

De Verenigde Arabische Emiraten staat op positie 77 in de FIFA Ranking. De nationale ploeg kon zich 1 keer kwalificeren voor een WK: in 1990 werd het in Italië laatste met 0 punten in een groep met West-Duitsland, Joegoslavië en Colombia. Voor het huidige WK finishte het in de derde kwalificatie-ronde op de 4e plaats achter Japan, Saudi Arabië en Australië en miste het dus nipt de kwalificatie. In de laaste AFC Asian Cup in 2015, te vergelijken met het EK bij ons, werd het knap 3e. 

Het elftal waar Club het tegen opneemt is echter niet het eerste elftal, maar het Olympische elftal. Het team heeft een training-kamp van 25 juni tot 8 juli in Nederland en bereidt zich voor op de Asian games in Jakarta. Het Olympische team staat onder leiding van de 46-jarige Poolse coach Maciej Skorza. De VAE speelde eerder deze week een oefenmatch tegen KRC Genk, waar het met 5-0 tegen onderuit ging. 

Related articles