Verslag persconferentie: Clement en Mignolet blikken vooruit

Club Brugge trainde vanavond in het Estadio Santiago Bernabéu. Daar speelt Blauw-Zwart morgenavond tegen Real Madrid zijn 315de Europese wedstrijd. Voor aanvang van de training spraken Philippe Clement en Simon Mignolet de Belgische en Spaanse pers toe.

Philippe Clement: “Wil een ploeg zien die er vanaf eerste seconde voor gaat”

Text: 

Real Madrid in bedwang houden is niet evident en dus staat Philippe Clement morgen voor een grote uitdaging. “Ik vrees niets”, aldus Clement. “Ik heb veel vertrouwen in deze groep. Simon Mignolet is de enige speler die ooit op dit niveau heeft gespeeld en dus is dit de ideale manier om mijn spelers weer beter te leren kennen. Ze hebben op een ander niveau al goede prestaties neergezet, maar dit is nog een stap verder. Dit is sowieso een match waarin je alles te winnen hebt en niets te verliezen.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De Brugse coach wou echter nog niet verklappen welk tactisch plan hij in petto heeft. “We willen altijd de bal hebben en veel creëren, maar morgen komen we uit tegen een sterkere tegenstander. We zullen daarom andere kwaliteiten nodig hebben, al wil dat niet zeggen dat we alleen maar gaan verdedigen. Ik wil in elk geval een ploeg zien die er vanaf de eerste seconde voor gaat. Bovendien moet mijn team klaar zijn om nog beter en nog collectiever te spelen. Hoe dan ook, we kunnen een fantastisch plan maken, maar je hebt sowieso ook een ferme dosis geluk nodig en een doelman die enkele miraculeuze reddingen doet.”

 

Op de vorige speeldag ging Real Madrid met 3-0 onderuit bij PSG en dus is de druk bij de Spanjaarden hoog. “Het zijn twee heel goede ploegen, maar PSG was toen gewoonweg heel efficiënt. Ze kwamen direct op voorsprong, waardoor ze daarna in de omschakeling konden spelen. Sindsdien speelt Real zogezegd compacter, maar ik verwacht niet dat Zidane morgen achteruit zal kruipen. Ze zullen willen aanvallen en doelpunten maken.”

Simon Mignolet: “We moeten hier iets kunnen tonen”

Text: 

Simon Mignolet nam het in 2014 met Liverpool al eens op tegen Real Madrid. De Reds gingen toen met 1-0 onderuit na een doelpunt van Karim Benzema. De Limburger weet dus wat het is om op het allerhoogste niveau te spelen. “De ervaring om zo’n wedstrijden te spelen, ontbreekt nog bij de rest van de ploeg. Maar je kan dat alleen maar leren door zo’n matchen te spelen. We moeten ons gewoon voorbereiden zoals we dat altijd doen. Je weet dat je tegen spelers uitkomt met enorme individuele kwaliteiten en dus zullen we een sterk collectief nodig hebben.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Real Madrid staat dan wel aan de leiding in de Primera Division, echt imponeren deden ze nog niet dit seizoen. “Er is nooit een goed moment om tegen Real te spelen. Het is een ploeg met grote individuele kwaliteiten, dus je weet dat er jou een zware match te wachten staat. Je moet accepteren dat ze beter zijn dan ons, maar als we samen ons werk doen, goed collectief spelen en met de snelle spelers die we hebben, moeten we hier zeker iets kunnen tonen. Je mag echter niet denken dat je tegen grote sterren speelt. Je moet gewoon focussen op de match en het beste van jezelf geven.”

 

In 2003 verbaasde Club Brugge heel Europa door in de Champions League met 0-1 te gaan winnen op AC Milan. Dany Verlinden was toen de grote uitblinker. “Die wedstrijd herinner ik mij nog, maar het is niet zo dat ik iemand wil nadoen. Als je naar hier komt, dan moet je gewoon de match aanvangen met het idee dat je die wil winnen. Er zit momenteel heel veel vertrouwen in de groep. Bovendien hebben we tegen Kiev, Linz en Galatasaray al heel wat watertjes doorzwommen, ook al was dat dan op een lager niveau.”

 

Tekst: Steven Floin

Related articles